Cumhurbaşkanı Kraliçenin davetlisi

Cumhurbaşkanı Kraliçenin davetlisi

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in davetlisi olarak İngiltere'ye ziyaret düzenleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Londra'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrunnisa Gül ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak TSİ 19.20 sıralarında Londra'daki Heathrow Havalimanına geldi.

Cumhurbaşkanı Gül'ü havalimanında Kraliçe II. Elizabeth'in temsilcisi Lord Hood, İngiltere Dışişleri Bakanı'nın Özel Temsilcisi Bill Henderson, Havaalanı Müdürü Anita Newcourt, T.C. Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ve diğer yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün 24 Kasım Perşembe gününe kadar devam edecek İngiltere ziyaretinde, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, milletvekilleri, akademisyenler ve medya mensuplarından oluşan üst düzey bir heyet kendisine eşlik ediyor.

"İNGİLTERE'YE 23 YIL SONRA CUMHURBAŞKANI DÜZEYİNDE İLK ZİYARET"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyareti Türkiye'den İngiltere'ye 23 yıllık bir aradan sonra Cumhurbaşkanı düzeyindeki ilk devlet ziyareti olacak.

Cumhurbaşkanı Gül İngiltere'deki temasları kapsamında Pazartesi günü İngiliz Sanayi Odaları Konfederasyonu (CBI) Genel Kurulu'na hitap edecek ve İngiltere eski Dışişleri Bakanı Jack Straw'u kabul edecek.

Salı günü İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ile görüşecek olan Gül, Buckingham Sarayı'na eşi Hayrunnisa Gül'le birlikte Kraliyet Süvari Birliği eşliğinde atlı arabayla gidecek.

Kraliçe Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Philip, Gül çiftini resmi geçit töreniyle karşılayacak. Gül çifti ayrıca Kraliçe'nin onurlarına vereceği öğle ve akşam yemeklerine katılacak.

Gül temasları kapsamında, İngiltere Başbakanı David Cameron, Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, Dışişleri Bakanı William Hague, İşçi Partisi Lideri Ed Miliband ve Londra'nın Türk kökenli Belediye Başkanı Boris Johnson'la da görüşecek. Gül ayrıca İngiltere Parlamentosu'na hitap edecek ve bazı ziyaretlerde bulunacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.