Cumhurbaşkanı o balıkçıyı unutmadı

Cumhurbaşkanı o balıkçıyı unutmadı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gabon'da karşılaştığı Balıkçı Nyovvor Ayao'ya verdiği sözü tuttu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Gabon'daki arkadaşını ' unutmadı. Gül'ün Gabon'daki balıkçı dostuna verdiği söz yarın tutulacak. Balıkçı Nyovvor Ayao'ya, rica ettiği tekne motoru törenle teslim edilecek.

Gabon'a 2011 Mart ayında resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı, sahilde yürüyüş yaparken bir balıkçıyla karşılaşmış, onunla uzun sohbeti objektiflere yansımıştı.

MOTOR SÖZÜ VERMİŞTİ

Sohbet sırasında Cumhurbaşkanı Gül, balıkçı Nyovvor Ayao'nun teknesini incelemiş, neden teknede motor olmadığını sormuştu. Balıkçı'nın 'Alacak param yok ' sözü üzerine ise göndermeye söz vermişti.

Hürriyet Gazetesi'nden Zeynep Gürcanlı, Cumhurbaşkanı'nın ziyaretinden yaklaşık bir yıl sonra İslam İşbirliği Örgütü'nün bir toplantısı gittiği Gabon'da o balıkçıyla sohbet etti.

Haberin yayınlanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı derhal harekete geçti.

Bizzat Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatı ile Gabon'daki Türk Büyükelçiliği balıkçı Ayao ile temasa geçti. Teknesi için nasıl bir motor istediği öğrenildi.

3926 EURO DEĞERİNDE

Balıkçı'nın hangi motoru istediği öğrenildikten sonra (balıkçı Yamaha bir motor istediğini söyledi. Büyükelçilik ücretin 3926 Euro olduğunu Ankara'ya bildirdi) bu raporun temini talimatı verildi.

BALIK AĞI DA ALINDI

Motorun ücretini TİKA verdi. Balıkçı Ayao'nun, tekne motorunun yanısıra bir de balık ağı ricası da geri çevrilmedi.

YARIN TESLİM EDİLECEK

Türkiye'nin Gabon Büyükelçiliği'nin Gabon'dan satın aldığı motor ve ağ, yarın düzenlenecek küçük bir törenle Ayao'ya teslim edilecek.

Tören, Ayao'nun talebi üzerine Cumhurbaşkanı Gül'le ziyaretinden bu yana balıkçı ile irtibatı hiç koparmayan Gabon'un başkenti Libreville'deki Türk okulunda gerçekleştirecek. Motor ve ağ, Ayao'ya Gabon'daki Türk Büyükelçisi Ahmet Demiral tarafından teslim edilecek.

GÜL, GABONLU MESLEKTAŞINI AĞIRLAYACAK

Gabonlu balıkçının motoruna kavuşmasından hemen sonra Cumhurbaşkanı Gül, Gabonlu meslektaşı Devlet Başkanı Ali Bongo'yu Ankara'da ağırlayacak. Bongo'nun resmi ziyareti sırasında iki ülke arasında ekonomiden ticarete hatta askeri konulara kadar her unsur masada olacak. Türkiye ve Gabon arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin yöntemleri üzeride durulacak.

'ARKADAŞIM CUMHURBAŞKANI... '

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Gabon'daki sahilden bir balıkçıyla sohbetine ilişkin fotoğrafı Gabon'da büyük yankı yaratmıştı.

Gabon'a, Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretinden yaklaşık bir yıl sonra gittiğimde görüştüğüm tüm Gabonlu yetkililer bana yasıyan bu fotoğraftan söz ettiler.

Nitekim Gabon'da sohbet ettiğim balıkçı 45 yaşındaki Ayao da arkadaşlarının kendisine 'Türkiye Cumhurbaşkanı'nın arkadaşı ' olarak daha fazla saygı gösterdiğini anlatmıştı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.