Cumhurbaşkanın gitmediği tek il!

Cumhurbaşkanın gitmediği tek il!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, uzun aradan sonra bir il ziyareti gerçekleştirecek. Gül, milletvekilliği, bakanlık ve başbakanlık görevlerini üstlendiği sıralarda bile hiç giytmediği ile ilk kez gidecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, uzun aradan sonra bir il ziyareti gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı, yarın Sinop'a gidiyor.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Sinop il ziyareti kendi açısından bir ilk anlamına da geliyor. 1991 yılında milletvekili olarak siyasete adım atan ve bakanlık, başbakanlık gibi görevler üstlenen Abdullah Gül'ün yolu bugüne kadar hiç Sinop'a düşmedi. Gül, pazartesi günü böylece Türkiye'de görmediği tek ili de ziyaret etmiş olacak. Abdullah Gül, Çankaya'da geride kalan 2 buçuk yıllık görev süresi içinde bugüne kadar 30 ile ziyarette bulundu. Gül, son il ziyaretlerini 5 Kasım 2009'da Tunceli ve ertesi gün Elazığ'a yapmıştı.

Abdullah Gül, Sinop'ta, valilik, belediye başkanlığı ve garnizon komutanlığının yanı sıra tarihi Sinop Cezaevi binasını ziyaret edecek. 1999'da kapatılarak müzeye çevrilen cezaevinde, Refik Halit Karay, Mustafa Suphi, Sebahattin Ali, Zekeriya Sertel gibi isimlerin kaldığı biliniyor. Sinop Valiliği, Necip Fazıl Kısakürek ve Nazım Hikmet'in de söz konusu cezaevinde kaldığını savunuyor. Ancak bunu destekler kesin bir belge bulunmuyor. Tarihi cezaevi, Sebahattin Âli'nin, "Kurşun ata ata biter / Yollar gide gide biter / Ceza yata yata biter / Aldırma gönül, aldırma" dizelerine de ilham verdi. Gül, ziyareti sırasında Sinop Üniversitesi'nin yeni kampüs alanı ile Sinop'ta yapılacak Karadeniz Bölgesi'nin en büyük merkezi araştırma laboratuvarının temellerini atacak. Cumhurbaşkanı, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile de bir araya gelecek.

 

Zaman

Etiketler :