Cumhurbaşkanlığı sözcüsü: Gül neden aday olmasın

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü: Gül neden aday olmasın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ahmet Sever, Gül'ün yeniden aday olmasının engellenmeye çalışıldığını ifade etti.

Abdullah Gül Çankaya Köşkü'nde beşinci yılını doldurmak üzere. Gül'ün görev bitiminde ne yapacağı merak ediliyor.

Vatan'dan Ruşen Çakır'a konuşan Gül'ün yanındaki en yakın isimlerden basın başdanışmanı Ahmet Sever merak edilen konuya açıklık getirdi.

"YENİDEN ADAY OLMASI ENGELLENİNCE ÜZÜLDÜ"

Sever şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanı'nı çok rahatsız eden gelişmeler oldu. Kendisi dışarıya yansıtmadı ama yeniden aday olmasını engellemeye yönelik bir yasak konulması kendisini gerçekten üzdü ve kırdı. Öyle ki Anayasa Mahkemesi bu yasağın anayasa aykırı olduğu yolunda karar almasına rağmen bazı kişiler buna bile karşı çıkıp mahkemenin kararını anayasaya aykırı ilan edebildiler.

"NEDEN ADAY OLMASIN"

Cumhurbaşkanı, sayın Başbakan ile bir çatışma, çekişme görüntüsü vermemeye özen gösterdi; hâlâ gösteriyor. Ama aynı özeni partinin bazı önemli isimlerinin göstermemesi ve uluorta konuşmaları gerçekten hoş olmadı. Bu benim kişisel görüşüm: Anayasa Mahkemesi bu kararı vermiş; pekala aday da olabilir; niye olmasın? Sonuçta karar kendisinin; belki bana kızacak bunu bu şekilde ifade ettim diye ama şimdiden "Oldu bitti, artık kenara çekilecek" havasının yayılması çok büyük haksızlık. Partinin kuruluşunda kilit rol oynamış, başbakanlık, sonra dışişleri bakanlığı ve başbakan yardımcılığı yapmış bir kişi hakkında bu kadar özensiz davranılması burukluk yaratıyor.

"ANKETLER TUTARSIZ"

Burada bir noktaya daha dikkat çekmek istiyorum: Bazı anketler yayınlanıyor. Örneğin bir gazetede "Kim cumhurbaşkanı olmalı?" diye bir anket yayınlandı; herkese oy çıkmış ama Abdullah Gül'e tek oy bile çıkmamış. Bu nasıl bir şeydir, anlamak mümkün değil. Bana çok manidar geliyor. Bir başka gazetede mart ayındaki bir ankette sayın Cumhurbaşkanı birinci sırada çıkıyor, üç ay sonra tekrar bir anket yapıyorlar; her şey tepetaklak oluyor; aşağıya iniyor. Üç ayda ne oldu da bu dengeler böyle altüst oldu? Şu kadarını söyleyeyim: Bunlar hiç şık şeyler değil."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.