Cumhurbaşkanlığının 2023 yılı bütçesi Mecliste.

Cumhurbaşkanlığının 2023 yılı bütçesi Mecliste.

MHP Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım:- "(6 yaşındaki çocuğa istismar iddiası) Diyanetin ve İslam'ın bu konudaki açık ve net tavrı ortada ama ilk fırsatta İslam'a saldırıyorlar"

TBMM (AA) - MHP Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, 6 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar iddiasıyla ilgili, "Diyanetin ve İslam'ın bu konudaki açık ve net tavrı ortada ama ilk fırsatta İslam'a saldırıyorlar." dedi.

MHP milletvekilleri, TBMM Genel Kurulunda görüşülen Cumhurbaşkanlığı ile bağlı ve ilgili kurumların 2023 yılı bütçeleri üzerinde söz aldı.

MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, Cumhurbaşkanlığının, yeni yapısına uygun olarak kurumsal kapasitesini süratle artırdığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı çatısı altında oluşturulan İdari İşler Başkanlığı ile 4 ofis, 9 politika kurulu ve 10 bağlı kuruluşun, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin etkin politika tasarlama ve uygulama mekanizmaları için önemli hizmetlere imza attığını dile getiren Aksu, bugüne kadar kamu hizmetlerinin elektronik ortamda sunulması ve kullanımının artırılmasına yönelik çalışmalarda önemli mesafenin alındığını, kamu hizmetlerinin birçoğunun e-devlet kapısına dahil edilerek dijital erişime açıldığını ifade etti. Aksu, bu süreçte Dijital Dönüşüm Ofisinin kurulmasının, çağı doğru okumanın ve vizyoner bir bakışın sonucu olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinin, Türkiye'ye yönelen uluslararası yatırımların artırılması, ekonomik büyüme ve kalkınma hedeflerine yönelik yatırımların özendirilmesi çalışmalarını ve aktif tanıtım faaliyetlerini kararlılıkla sürdürdüğünü anlatan Aksu, "Türkiye, oluşturduğu öngörülebilir ve güven duyulan yatırım iklimi sayesinde doğrudan yabancı yatırımlar için cazip bir ülke durumunda." diye konuştu.

Aksu, yenilikçi, kapsayıcı ve dinamik bir Türk finans ekosistemi için çalışan Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisinin, İstanbul Finans Merkezi Projesi başta olmak üzere Türkiye'nin, dünyada önemli bir finans merkezi haline gelmesi ve finansal ihracatının artırılması hedefiyle önemli adımlar attığını söyledi.

Devlete ve millete yönelik dezenformasyon faaliyetlerinin, haksız itham ve iftiralar karşısında iç ve dış kamuoyunu zamanında ve doğru şekilde bilgilendirmenin, milli menfaatler açısından hayati önem taşıdığına dikkati çeken Aksu, "Bu durum, İletişim Başkanlığı teşkilatının teşekkülünün önemini ortaya koyarken, Türkiye'nin tanıtımında, hak ve menfaatlerinin takibinde önemli sorumluluklar da yüklüyor. İletişim Başkanlığı, Türkiye'nin haklarının ve politikalarının doğru anlatılmasına, yürütülen dezenformasyon ve kara propagandayla mücadele edilmesine, devlet-vatandaş ilişkisinin daha da güçlendirilmesine yönelik önemli katkı sağlıyor." diye konuştu.

- "Amaçları İslam'ı karalama"

MHP Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, 6 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar iddiasını hatırlatarak, zaman zaman bazı hadiselerin İslam'a mal edildiğini söyledi.

"Çocuk evliliklerinin" son günlerde yaşanan olumsuz bir durum olduğunu belirten Yıldırım, "Her hafta sonu polis, çocuk evliliği nedeniyle bir düğün salonunu basar. Bu, maalesef toplumumuzun kanayan bir yarası. Şimdi bu hadiseden olarak görüyoruz ki herkes Diyanete saldırıyor. Maksat Diyanet değil İslam'ı karalama, kötüleme, itibarsızlaştırma." diye konuştu.

Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığının, "çocuk evlilikleri" ve "çocuk istismarı" konusunda çalışmalar yürüttüğünü, bu kapsamda çocuk evliliklerine karşı çıktığını açıkladığını aktardı.

Diyanetin bu konuda tavrının açık ve net olduğunu ancak bu durumun önüne geçilemediğini dile getiren Yıldırım, "Bunu İslam'a yansıtmak isteyenler, İslam'ı karalamak, itibarsızlaştırmak için fırsat yakaladığında dünyayı ayağa kaldırıyor. Diyanetin ve İslam'ın bu konudaki açık ve net tavrı ortada ama eline bir fırsat geçirenler ilk fırsatta İslam'a saldırıyor." değerlendirmesini yaptı. Cami yapılmasını eleştirenlere de tepki gösteren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Cami bir beldenin ruhu, kimliği. Cami bizim için her şeydir; ibadethane, okul ve medresedir. Camiyi Diyanet İşleri Başkanlığı yaptırmaz, Diyanet İşleri Başkanlığının bütçesinin yüzde 93'ü personel gideridir. Camiyi cemaat, vatandaş, hayır hasenat sahibi yaptırır. Bütün camilerde cuma günleri birer, beşer lira toplanır. Onlar o kadar kıymetli, bereketlidir ki her yerde minareler dikilmeye başlar. Bu dikilen minareler birilerini rahatsız ediyor mu? Ediyor, etmeye devam edecek. Biz yeni yeni minareler dikecek, yeni yeni camiler yapacağız; şehirlerimizi, beldelerimizi süsleyeceğiz. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın."

- "MİT daha güçlü hale getirildi"

MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığının, sağlam gerekçelere dayalı değişikliklerle daha güçlü hale getirildiğini belirtti.

MİT Başkanlığının, diğer ülkelerin istihbarat servisleriyle yarışabilen yeterlilik ve donanımda olduğunu ifade eden Vahapoğlu, "Yurt içi ve yurt dışında ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm konularda bilgi temin edebilen ve bu bilgiyi işleyerek yöneticilerin karar mekanizmasına sunan bir teşkilatımız bulunuyor." dedi.

Kurum ve kuruluşların kendilerini günün şartlarına uygun yenilemesi gerektiğini kaydeden Vahapoğlu, "Küresel ve bölgesel politikaları etkileyebilecek şekilde güç ve söz sahibi olmak zorundayız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesiyle birlikte MİT Başkanlığı ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinin etkinliği daha da arttı." değerlendirmelerinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.