Cumhuriyet BDP'nin yayın organına döndü.

Cumhuriyet BDP'nin yayın organına döndü.

Seçim sürecinde bir iddia ortaya atıldı: "Tam sayfa, iki sayfa durmadan onları veriyorlar." O parti hangisi?

Ümit Ülgen: Cumhuriyet Gazetesi BDP'nin yayın organına döndü

Cumhuriyet Güç Birliğiİstanbul3. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Ümit Ülgen kendileri ile ilgili haberlere yer vermeyen Cumhuriyet gazetesini eleştirdi. Geçtiğimiz Cumartesi günü basın açıklaması yapan Ülgen, Cumhuriyet gazetesinin Cumhuriyet Güç Birliği'ne sayfalarında özellikle yer ayırmadığına dikkat çekti.

Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) yanlısı habere de göndermede bulunan Ülgen, şöyle konuştu:

"Basın Cumhuriyet Güç Birliği'ne sayfalarını kapattı. Görüntülerini kapattı. Mesela Cumhuriyet Gazetesi BDP'nin yayın organına döndü. Tam sayfa, iki sayfa durmadan onları veriyor. Bize tamamen kapattı, hiçbir görüntü yok. BDP'liler de grup biz de grubuz. Ama kesinlikle medyada bize karşı bir ambargo var. Tek muhalif grup biziz ondan dolayı bizi engelliyorlar."

Cumhuriyet Güç Birliği'nin geçtiğimiz Cumartesi günü Bindallı Sanatevi'nde gerçekleştirdiği "Resim ve Heykel Sergisi" için Cumhuriyet gazetesine ilan vermek istediklerini anlatan Ülgen, "Eskiden 150 liraya ilan verebiliyorduk. Şimdi 300 lira artı KDV istediler. Bir kuruşta inmediler. Basılan ilan ise okunmuyor. Yani böyle arka tarafta bir yere sıkıştırmışlar. Cumhuriyet bunu ilanda sırf Cumhuriyet Güç Birliği ibaresi geçtiği için yapıyor."

Bertan Çeviren


ZAMAN

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.