‘Cumhuriyet’ derken yoksulluğu unuttuk

‘Cumhuriyet’ derken yoksulluğu unuttuk

Berhan Şimşek, ‘CHP Nişantaşı partisi’ eleştirilerine, “Cumhuriyet fazilettir’ derken gecekonduların ekonomik sorunlarını dile getirmedik” dedi.

Ebru Baran'ın haberi

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Deniz Baykal’dan boşalan genel başkanlık koltuğuna oturmasının ardından İstanbul İl Başkanlığı görevine getirilen Berhan Şimşek, kendisinden önce il başkanlığı yapan Gürsel Tekin’in çarşaf açılımını eleştirdi. Şimşek CHP’nin her fırsatta karşı çıktığı vatandaşa yapılan yardımlar için de start verdi.

EN FAZLA 3 GÜN KORURLAR

Şimşek, Gürsel Tekin’in tartışmalı çarşaf açılımına yönelik, “Bunlar popülist hareketler. Ben hayatım boyunca popülist olmadım, o nedenle açılıma inanmıyorum” dedi. CHP’nin ‘Nişantaşı’ partisi olduğu eleştirilerine de yanıt veren Şimşek, “Biz ‘cumhuriyet fazilettir’ derken, bunun bilincinde olabilecek kitlelere hitap ettik. Bu sırada kırsalda, köyde, gecekondu da yaşayanların ekonomik meselelerini gündeme getirmedik. Bunu ifade ederken, kırsalda oturan insanların ekonomik meselelerini çok fazla gündeme getirmedik. Yanlış buydu. Bir tiyatro oyunundan hatırlarım aç karnına namus 3 gündür. Yani aç, işi olmayan, aşı olmayan insan laikliği de cumhuriyeti de 3 gün koruyabilir” diye konuştu.  

Erzak yardımı yapacak

Şimşek Ramazan ayı boyunca İstanbul’da erzak dağıtacaklarını belirterek, “Benim de İstanbul’da Güneydoğum var. Benim de burada ihitiyaç sahiplerim var. Kostümden, kılıktan, kıyafetten, erzak da dahil dağıtacağım. Ama bunu dağıtırken insanların gözüne sokmayacağız. Ramazan’da çok ciddi sayıda, ihtiyaç sahiplerine erzak dağıttıracağım. Tespit edilen ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız” dedi.

Star
 

Etiketler :