Cumhuriyet gazetesine ağır suçlama!

Cumhuriyet gazetesine ağır suçlama!

Star Gazetesi iddiasına göre CHP Cumhuriyet gazetesi ve bazı kitaplar için usulsüz para aktarmış...İşte o ŞOK İddia...

CHP'li Çankaya Belediyesi'nin iki şirketi aracılığıyla Cumhuriyet gazetesi ve bazı kitaplar için usulsüz para aktardığı belirlendi.

ANKARA Vergi Dairesi Başkanlığı Vergi Denetim Elemanları, Çankaya Belediyesi'nin ulusalcı bazı yazarların kitaplarını almadan, Cumhuriyet gazetesine de ilan verilmiş gibi ödeme yapıldığını belirledi. Denetim Elemanları Belediye'nin iki şirketinin devleti toplam 1 milyon 235 bin TL zarara uğrattığını belirledi.

PARALAR ÖDENDİ AMA KİTAP ALINMADI

DENETÇİLER, Çankaya Belediyesi'ne ait Çankaya Belde Gıda Kültür Sosyal Sanat Etkinlikleri Ticaret AŞ ve İmar Belde Gereksinimleri Proje İnşaat AŞ'nin hesaplarındaki incelemede, usulsüz uygulamalar tespit etti. Belediyenin iki şirketi aracılığıyla Bilgi Yayınevi'nden Turgut Özakman'ın 'Şu Çılgın Türkler''en 6 bin 313 adet alındığını belirledi ve şu değerlendirmeyi yaptı: 'Çankaya Vergi Dairesi Müdürlüğünün 28534652038 Vergi no'lu mükellefi Ahmet Tevfik Küflü (Bilgi Yayınevi) tarafından düzenlenen ve aşağıda dökümleri yapılan faturaları alarak yasal defterlerine gider olarak kaydetmiş, KDV'sini indirim konusu yapmıştır. Belirtilen fatura içeriği kitapların dönem sonu stok envanter kayıtlarında bulunmadığı, kitaplarla ilgili herhangi bir satış faturası olmadığı kurum yetkilisi ile birlikte tespit edilmiştir.' Belediye, Bekir Coşkun'un 'Pako'ya Mektuplar' kitabından 166 adet alarak dağıttığı da ortaya çıktı. Yine eski Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş'ın 'Militan Demokrasi' kitabından da 165 adet dağıttı. İncelemede, 'Belediye 2004 ve sonrasında 750 bin 116 TL zarara uğratıldı' tespitinde bulunuldu.

OLMAYAN İLANA PARA VERİLMİŞ!

VERGİ denetim elemanlarının yaptığı incelemede, Çankaya Belediyesi ile Cumhuriyet gazetesi arasındaki ilişkiye de yer verildi. Cumhuriyet'e 2004'ten itibaren düzenli olarak ilan yaptırılmış gibi fatura düzenlendiğine dikkat çekilerek, 'Ancak fatura içeriği ilan örnekleri ibraz edilemediği, ödeme karşılığında bir hizmet alındığının tespit edilemediği, bu durumun fatura içeriği ilanların yaptırılmadığını gösterdiği' ifade edildi. Belediyenin iki şirketi aracılığıyla Cumhuriyet'e 485 bin 827 TL para aktararak devleti zarara uğrattığı kaydedildi. Denetçiler, belediyenin 1 milyon 235 bin TL zara uğrattıldığını belirledi ve İçişleri Bakanlığı'na inceleme yapması için 7 Ocak 2009'da başvurdu.

1 milyon 235 bin liralık zarar!

Çankaya Belediyesi'nin Özakman, Savaş ve Coşkun'un kitapları için Bilgi Yayınevi'ne, çıkmayan ilanlar için de Cumhuriyet'e 1 milyon 235 bin lira ödeme yaptığı belirlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :