Cumhuriyet yazarı Cumhuriyet'i yalanladı

Cumhuriyet yazarı Cumhuriyet'i yalanladı

Cumhuriyet gazetesinin Balbay konusunda gazete içerisinde rahatsızlık olmadığı yönündeki açıklaması, yazarı Behramoğlu tarafından yalanlandı.

Mustafa Balbay'ın Ankara Temsilciliği'nden alınmasına tepki gösteren Cumhuriyet yazarları Oktay Akbal ve Ataol Behramoğlu'nun istifa ettiği iddiası ortalığı karıştırırken, Cumhuriyet gazetesi dün bir açıklama yaparak Akbal ve Behramoğlu'nun istifa ettiği haberlerini yalanladı. Cumhuriyet açıklamasında, Akbal'ın rahatsızlığından dolayı yazılarına ara verdiği, Behramoğlu'nun ise izninin bir bölümünü kullandığı belirtti. Ancak Behramoğlu, canlı yayında gazetesine ateş püskürerek Balbay konusunda rahatsızlık duyduğu için yazılarına ara verdiğini söyledi.

TV 8 ekranlarında Gökmen Karadağ'ın hazırlayıp sunduğu Haberaktif, Cumhuriyet gazetesinde yaşanan iç çatışmaları gündemine aldı. Mustafa Balbay'ın Ankara temsilciğinden alınmasıyla başlayan değişim üç popüler yazarın transferiyle sürmüştü. Yeni düzenlemelere karşı sert tepkiler yükselince gazete bir anda kaynayan kazana dönmüştü. 

Gökmen Karadağ canlı yayında Cumhuriyet yazarı şair Ataol Behramoğlu'nu ağırlayarak Cumhuriyet'da yaşananları sordu. Behramoğlu, Cumhuriyet'ten istifa ettiği yönündeki haberleri yanıtlarken gazetenin yaşadığı süreci de özetledi:

"Ben sadece görevden alınmanın biçiminden rahatsızlık duyarak bir süre ara verdim düşünmek için. Rahatsızlığım sürüyor hala. İkna olmuş değilim. Bence bu Ankara temsilciliği meselesi başka bir şekilde çözülebilirdi. 

Kendia dıma konuşuyorum. Ortak tavır alma biçiminde bir girişimimiz olmadı. Ben haberi duyduğumda bir evden cenaze çıkmış gibi hissettim. Hiç beklemediğim bir şeydi. Vicdanen çok rahatsız oldum.

Cumhuriyet çok önemli bir gazete. Dost düşman herkesin kabül ettiği bir şey bu. Cumhuriyet'in yaşaması lazım. Ama kimliğine yakışır bir şekilde yaşamalı. Ben düşünmek için biraz daha bekleyeceğim. Yanlışların düzeltilmesine dönük bir beklentim var."

Etiketler :