Cumhuriyet yine kışkırtıyor!

Cumhuriyet yine kışkırtıyor!

Mayıs 2006'daki olaylardan bir süre önce "Tehlikenin farkında mısınız?" reklamlarıyla dikkat çeken yerli Pravda Cumhuriyet gazetesi yeni bir "tahrik" kampanyası başlatıyor.

Gazete, bugün sürmanşetini karartarak, yeni kampanyasını, "Dinleniyorsun, iz-le-ni-yor-sun" başlığıyla duyurdu. 

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından yalanlanmasına rağmen ısrarla yargının dinlendiği iddiasını gündemde tutan malum medya organlarının yanısıra Cumhuriyet gazetesi daha farklı bir propaganda yolunu tercih etti. Yargıtay ve Danıştay başkanlarının konuya ilişkin açıklamalarına manşetten yer veren Cumhuriyet'in "Yakında" diyerek okuyucularına duyurduğu yeni kampanyasının içeriği şimdilik merak konusu. 

Cumhuriyet gazetesi, 22 Temmuz 2007 seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde sayfalarını karartarak, "Tehlikenin farkında mısınız?" başlıklı bir kampanya başlatmış, daha sonra gazeteye bombalı saldırı düzenlenmişti. Ancak, bombalı saldırılarla ilgili gelişmeler yerli Pravda'nın yalanlarını bir bir ortaya çıkarınca, konuyla ilgili haberleri, birinci dereceden muhatap olmasına rağmen iç sayfalarında küçük puntolarla vermeyi tercih etmişti. 

Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanması ve Danıştay eylemine ortada delil yokken "laikliğe saldırı" damgasını vuran malum medya da bizzat eylemin içinde yer alan Osman Yıldırım'ın itiraflarını görmezden geldi.

Yıldırım'ın Silivri'deki mahkemede geçtiğimiz günlerde söylediği "Saldırı emrini Veli Küçük, bombaları Muzaffer Tekin verdi" yönündeki tarihî açıklamasını sayfalarına taşımaya ihtiyaç duymayan malum medya gibi Cumhuriyet de, aynı ifadeleri iç sayfalarında görmeyi tercih etti.

10 Mayıs'ta 2006'da Cumhuriyet'e atılan bombalarla başlayan, 17 Mayıs 2006'da Danıştay saldırısıyla biten eylemler zinciri, "İslamcıların işi olduğu ve laik Türkiye'yi hedef aldığı" şeklinde yansıtılmıştı. 

Engin KAŞDAŞ-habervaktim.com
 

Etiketler :