Cumhuriyetçiler Biden’ın Müslüman Syed’i Atamasını Oyalıyor

Cumhuriyetçiler Biden’ın Müslüman Syed’i Atamasını Oyalıyor

Bir grup din-merkezli kurum ABD Başkanı Joe Biden’ın bir müslümanı ülke tarihindeki en yüksek mertebe bir göreve atamasının oylanmasını oyalama taktiğiyle engellediklerini düşündükleri Cumhuriyetçi senatörleri yazdıkları bir mektup ile eleştirdiler.

Washington Post'ta yer alan habere göre Sekiz Cumhuriyetçi senatör 30 Haziran 2021’de Amerikan Senatosu Küçük Ölçekli Ticarethaneler Komitesine yazdıkları bir mektupta Dilawar’ın atanmaması gerektiğini ve bunun başlıca sebebinin geçmişte bir Müslüman Amerikalılar Destek derneği olan Emgage Action’da bir yönetim kurulu üyesi olmasını gösterdiler. Senatörler mektupta Emgage’in bu yılın Mayıs ayında Filistin’de yaşanan olaylar sırasında sesli bir şekilde İsrail karşıtı davrandığını iddia ediyorlar.

Din-merkezli gruplar ise 9 Ağustos 2021’de bunu geçmişte benzeri olmayan bir çeşit boykot ve apaçık bir anti-müslüman düşmanlığı olarak görüyorlar. Amerikan anayasası, dini özgürlükler, vatandaşlık ruhu ve esaslarına aykırı bir tutum olduğuna inanan gruplar aynı Senato Komitesine bir mektup yollayarak bu düşüncelerini ilettiler. Mektuba imza atanlar arasında hristiyan gruplar olduğu gibi bazı musevi organizasyonlar da var.

Pakistan doğumlu Amerikalı Dilawar Syed (Dilaver Seyid) Biden’ın kurduğu yeni hükümette Küçük Ölçekli Ticarethaneler İdaresi’nin genel müdür yardımcısı adayı. Dilawar Syed eski Başkan Obama dönemimde Beyaz Saray’da görev yapmış ve şu anda ise bir sağlık hizmetleri teknoloji şirketinde CEO.

Emgage Güney Florida Bölge Başkanlığı görevini yürütmüş olan Mehmet Yaşar Ulutaş konuyla alakalı şunları ifade etti: "Dilawar Syed sahip olduğu bilgi ve tecrübeyle bu göreve layık bir kişi. Emgage müslümanlara destek olmakla birlikte diğer dinlere mensup insanların da yanında olan ve herkesin harmoni içerisinde yaşaması için mücadele eden bir dernek. Dilawar’in en yakın zamanda atamasının yapılmasını ve görevine başlamasını temenni ediyorum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.