Cumhuriyet'ten ayrılanlar Sözcü'ye...

Cumhuriyet'ten ayrılanlar Sözcü'ye...

Cumhuriyet gazetesindeki tartışmalar medyanın ilgi odağı olmaya devam ediyor. Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru da tartışmaya katıldı.

Fehmi Koru, Yeni Şafak gazetesindeki "Taha Kıvanç" imzalı yazısında, Cumhuriyet gazetesindeki gelişmeleri değerlendirdi. Gazetenin İlhan Selçuk öncülüğünde bir dönüşüm sürecine sokulduğunu iddia eden Koru, yeni isimlerin transfer edilmesinin, bazı eski yazarlardan kurtulmak için düzenlenen bir manevra olduğunu savundu.

Fehmi Koru'nun yazısının bir bölümü şöyle:

Sadece Ankara Temsilciliği koltuğunu önce boşaltıp sonra Reha Muhtar'ın "Benim yanımda yetişti" diye övdüğü genç bir isimle doldurmadı, üç yeni yazarla da anlaştı Cumhuriyet yönetimi...

Yeni gelenlerle kan uyuşmazlığı sebebiyle eski yazarlarından bazısı kepenk kapattılar...

En akıllı manevra budur işte: Eski yazarlarından kurtulmak istiyorsan onları tavır almaya sevk edecek yeni yüz/leri devreye sokarsın; tepki veren eskiler ortalıktan çekilince yeni isimlerle donatırsın gazeteni... Aydın Doğan'ın hiç aklına gelmeyen bu manevrayı Cumhuriyet yönetimi 1971'den beri defalarca yaşayarak gelenekselleştirdi.

Ayrılanlar Sözcü'ye mi gider? Herhalde... Cemaat'in aklına bir kez daha hayranlık duymama sebep olan bir proje 'Sözcü'... Öğrenciliği Cemaat evlerinde geçmiş sahibi görünen delikanlıya buradan şapka çıkarıyorum. Bulundukları yerde 'ileri giden' yazarlar için bir sığınak gibi 'Sözcü' gazetesi; 150 bin civarında satışıyla para bile kazandırıyor olmalı.

Muhalefetini de yakın kontrol altında tutacaksın, neme lâzım!

gazeteciler.com

Etiketler :