Cüneyt Gökçer vefat etti.

Cüneyt Gökçer vefat etti.

Türk tiyartrosunun en eski sanatçılarından olan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile birlikte Ankara Devlet Konservatuarı müdürlüğü görevinde bulunan Cüneyt Gökçer vefat etti.

 

Türkiye'de tiyatro sanatının usta isimlerinden Cüneyt Gökçer, 89 yaşında hayatını kaybetti.

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Gökçer'in cenazesi 25 Aralık Cuma günü Ankara'da düzenlenecek törenin ardından 26 Aralık Cumartesi günü İstanbul'da toprağa verilecek.

CÜNEYT GÖKÇER KİMDİR

Türk sinema ve tiyatro oyuncusu. Devlet Tiyatroları genel müdürlüğü, Ankara Devlet Konservatuarı müdürlüğü, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü başkanlığı gibi görevlerde bulundu. Gökçer, yaklaşık 20 operanın rejisini yapmıştır.

 1959 ile 1997 yılları arasında, Richard Strauss'un Salome'sinden başlayarak Çetin Işıközlü'nün Dudaktan Kalbe adlı operasına kadar yönettiği operalarla bu alanda başarılar kazanmıştır. Ünlü sanatçı Ayten Gökçer'in eşi olan Gökçer, yurtiçinde aldığı sayısız ödülün yanısıra 1981 yılında Devlet Sanatçısı unvanını da almıştır.

Yurtdışında ise, 1963'de Yunanistan Krallığı'nın l. Georges nişanının Oficcier rütbesiyle, 1970'de İtalya Cumhurbaşkanlığı tarafında Commandatore nişanıyla ve daha sonra Polonya Kültür Nişanı ile ödüllendirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :