Cüneyt Özdemir: Kızım bak git

Cüneyt Özdemir: Kızım bak git

Cüneyt Özdemir'in Polat Tower’da yaşanan yangında evi zarar gören Ece Erken için söylediği sözlerin yankıları sürüyor. Twitter'da başlayan kavga sonrası dava açmaya hazırlanan Ece Erken'i Cüneyt Özdemir bu sözlerle yalanladı.

Cüneyt Özdemir’in, Polat Tower’da yaşanan yangında evi zarar gören Ece Erken için söylediği sözlerle başlayan polemik gittikçe büyüyor.

Polat Tower’da yaşanan yangın sonrası Özdemir'in "Hatırlarsak Ece Erken, İstanbul depremde yıkılırken Polat Towers’daki evinden seyredeceğini söylemişti. Polat Towers yandı İstanbul seyretti" sözlerinin ardından Erken de, "O haber mahkemelik. Haberi yapan da yazan da özür diledi. Neyin peşindesin. Ahmet Hakan bile yazdığı yazıyla ilgili özür diledi. Senin gerçekten tedaviye ihtiyacın var. Bir twiti bile araştırıp öyle yazacaksın kardeşim. Sonra böyle yalancı durumuna düşer, bizi de sana ’gazeteci’ dedik diye utandırırsın böyle. Halktan gazeteciyi ayıran araştırıp, yazmasıdır. O zaman sana niye gazeteci diyoruz biz? Bizden farkın ne? Her şeye saygıyla cevap ver, bir yere kadar kusura bakmasın kimse Cüneyt veya başka biri kolayca atıp, tutamaz. Bir de Cüneyt Özdemir özür dilemiyorsun yaz, kaç... Adamlık budur! Helal! Kız evladın vardı galiba, anca başına gelince anlarsın yalanın acısını" diyerek karşılık vermişti.

Gittikçe büyüyen tartışma sonrası Ece Erken'in işten atıldı dediği muhabirden de cevap gecikmedi. Muhabir Yasemin Candemir Twitter sayfasından "Erken'le o haberi yapan bendim. Bırakın dava açmayı konudan kaçmak için her şeye başvurdu. İşten atıldı diyormuş o da yalan" diyerek ünlü sunucuyu yalanlamıştı.

"Hem o haberi yazana hem de yalan bir haber üzerinden bütün gazetecilik ilkelerini hiçe sayarak beni vicdansızca linç etmeye çalışan Cüneyt Özdemir’e dava açıyorum." diyen Ece Erken'e Cüneyt Özdemir 'in yanıtı gecikmedi. İşte Özdemir'in dipnot tv'deki o yazısı...

KIZIM BAK GİT!

Cüneyt Özdemir'den bir magazin kahramanına unutamayacağı hayat dersi:

Bazen sayfalarca sürecek bir metni 140 harfde çok güçlü ve vurucu bir şekilde anlatabiliyorsunuz. Twitter’ın gücü de buradan geliyor. Elbette böylesine net ve güçlü anlattığınız kimi metinler bazılarını oldukça rahatsız edebiliyor. Polat Tower’daki yangın haberleri hakkında yazdığım bir twit de bunlardan biri oldu. Dün şöyle bir şey yazdım. ‘Hatırlarsak Ece Erken İstanbul depremde yıkılırken Polat Towers'daki evinden seyredeceğini söylemişti. Polat Towers yandı İstanbul seyretti!’ Bunu yazdıktan sonra Ece Erken arka arakaya bana saydırmaya başladı. Haberin yalan olduğunu, habere yapan muhabirin bu nedenle işten atıldığını. Dava açıp kazandığını ve Ahmet Hakan’ın bile köşesinde bu haberle ilgili özür dilediğini yazdı. Ardından sözü gazeteciliğime getirdi, aldırmadım. Sanırım bu konuda ders alacağımız en son ikişi kendisidir diye düşündüm. Ardından tedavi olmam gerektiğini yazdı, güldüm geçtim. Ancak sonra lafı benim de çocuğum olduğuna getirdi…

İşte o noktada harekete geçtim.

İlk olarak ‘acaba ben mi yanlış hatırlıyorum diyerek 7 yıl önce yapılan bu haberi buldum. Ardından gazeteci Arzu Erdoğan’dan şöyle bir mail kutumla düştü. ‘Cüneyt Bey merhaba Haberi yapan Tempo dergisinden Yasemin Yurtman Candemir'dir. Yasemin bu haber yüzünden işten atılmadığı gibi daha uzun yıllar da Tempo dergisinde çalışmıştır. Haberle ilgili ne özür dilenmiştir, ne de bir özür yazısı yazılmıştır. Hatta Ece Erken önce dava açmaya yeltenmiş, Yurtman'ın elinde delil olduğu için davayı geri çekmiş, dava bile açılmamıştır. Yasemin Yurtman bununla ilgili twit atıyor, ama sanırım görmediniz. İlginizi çeker diye size yazıyorum. Ben de o dönemde Tempo dergisinde editör olduğum için durumu gayet iyi biliyorum. Hatta Ece Erken "O sohbet sırasında söylenmiş bir şeydi" dedi. Biz de kendisine gazeteci olduğumuz hatırlattık! Kolay gelsin”

Derken haberi yapan gazeteci Yasemin Candemir’in twitlerini gördüm. Kendisinin işten atılmadığını, kendisine herhangi bir dava açılmadığını ve belirtilen iddiaların yalan olduğunu söylüyordu.

Yetinmedim. Ahmet Hakan’ın özür dilediği iddia edilen yazıyı buldum. Ortada bir özür olmadığı gibi Ahmet Hakan ‘ağlayan kadınlara dayanamadığı’ üzerine dalgasını geçiyordu.

Bunları twitter’da yayınladıktan sonra Ece Erken hafiften U dönüşü yapmaya başladı. Mahkeme kararı niyetine bir ihtarname yayınladı. Olabilir aradaki farkı bilmeyebilir. Son olarak onca lafı unutup bana dava açacağını kendisinin yazdıklarının da biraz ağır olabileceğini söyleyen şeyler yazıyordu.

Bütün bunları ağzından çıkan sözlerin bir gün gelip kendilerini bulacağını düşünmeyenlerin yalanlarının foyasının nasıl bir kaç saatte dökülebildiğini göstermek için yazmıyorum.

Sonuçta medyanın içinde olur böyle vakalar. Bu gözler ne yalanlar okudu.

Asıl söyleyeceğim söz benim yazdıklarımla ilgili benimle polemiğe girmeyi düşünenlere dair…

Eğer işin içine benim çocuğu karıştırmayı düşünüyorsanız gördüğünüz gibi değil polemiğe girmekten çekinmeyi ya da mahkemeye gitmekten korkmayı, cehennemin dibine gitseniz peşini bırakmam.

Yazın bir kenara…

Cüneyt Özdemir

İşte kavgayı başlatan o mesajlar.... 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.