Cunta: Herşeyi İmha Edin

Cunta: Herşeyi İmha Edin

Poyrazköy'deki mühimmatın ele geçmesiyle paniğe kapılan cunta 'Her şeyi imha edin' talimatı vermiş.

Poyrazköy iddianamesinin ek delil klasörleri arasında, birçok sanığa ait ortak belgeler dikkat çekti. Sanık Deniz Kurmay Albay Mert Yanık'tan ele geçen belgelerle, sanık Emekli Albay Aydın Ortabaşı'ndan çıkanların aynı olduğu belirlendi. Ev ve işyerin aramasından sonra yapılan telefon görüşmesi Yanık'ın gözaltına alınmadan 25 gün önce bilgisayar ve bazı eşyalarını bir arkadaşına verdiğini ortaya koydu.

Yanık, ‘X' şahısla yaptığı görüşmelerde şu ifadeler kullandı:

Mert Yanık: Efendim nasılsınız?

X: Hı hı

MY: İyiyiz şimdi odadayız efendim

X : Burada seni ilgilendiren bir şey yok

MY: Tamam

X: Sadece şeyini istiyor olabilirsin benim dolapta, istiyorsan gelirken getireyim

MY: Efendim çok iyi olur

X: Bilgisayarını filan

MY: İyi olur lojmana gelecek misiniz?

X: Yok

MY: Ya da ben geleyim şimdi. nasıl olur?

X: Hay hay müsaidim

MY: Kayınbiraderi göndereyim oraya ben gelmeyeyim şimdi

X: Tamam tamam

MY: Tamam efendim

17 SANIĞA AYNI TALİMATLAR

Poyrazköy'de ele geçen mühimmatlarla ilgili olarak dava açılan 17 sanığın tamamının ev ve çalışma odalarındaki aramalarda içeriği aynı “Not” isimli belgeler bulundu. Notta sanıkların yapmaları gereken talimatlar maddeler halinde yer aldı. ‘Not' dosyasının içindeki ‘weekly.doc' isimli belgede şu ifadeler kullanıldı:

** Ev, ofis, anne, baba evi her yer temizlenecek, hiçbir şey kalmayacak, kalması gereken bir şey toplantıya gelecek karar verilecek bireysel hareket yok aksi durumda herkes kendi katlanır.

** Cep telefonunu başkasının üzerine alma çözüm değil.

** Grup görüşmeleri iptal düzensiz periyotlarda sadece ilgililer görüşecek.

** Rütbe farkı, aynı yerde çalışmış olmamak vs. tanışıklığını mantıklı izah edemeyenler kesinlikle görüşmeyecek.

** Bu seneki terfi listesini tekrar gözden geçirelim son duruma göre Alb. Tayfun Duman hazırlayacak.

** Yapıdaki ayrık otlarını süreç içersinde tasfiye edelim Bülent'ten başlayalım.

** Eski resimler imha edilsin internet, facebook ve mailde kesinlikle resim paylaşılmasın.

DEHŞET PLANLARININ ALTINDAKi iMZA: XX

Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü'ne Albay Dursun Çiçek ile ilgili yapılan ihbar Poyrazköy iddianamesinin ek klasörlerinde ortaya çıktı. Selim Demircioğlu ismi ile yapılan ihbarda Albay Çiçek ile ilgili şoke eden ifadeler yer aldı. Çiçek'in çok sayıda eylem planına imza attığı ve bunları ‘XX' rumuzuyla hazırladığı kaydedildi.

İşte o ihbar mektubunun detayları:

** Son günlerde ülkemizin gündemini meşgul eden Dursun Çiçek ismi etrafında yapılan tartışmalar benim gibi çok sayıda TSK mensubunu rahatsız etmektedir. Çiçek, 1994-95 yıllarında Şırnak'ta görevi yaptı. O dönemde emrinde çalışan emekli Albay A.S'ye, katıldıkları bir operasyonda siviller üzerine ateş açma emri verdi. Bir vatandaş öldü. Çiçek, suçu A.S'in üzerine attı. A.S, 3 yıllık yargılandı ve beraat etti.

** Bilgi Destek Dairesi'ne bağlı OBİ Şubesi vardır. Burada Çiçek'in kullandığı bir bilgisayar var. Bu bilgisayar incelenmedi. Genelkurmay internet üzerinde Albay Çiçek imzalı birçok bilgi notu var. Son eylem planında da aynı imzayı kullanmış. 2008 yılı başında Toplumu Biçimlendirme Planı isimli bir belge yayınlanmıştı. TSK'nın hazırlandığı bu planı yazan kişinin ismi ‘XX' olarak geçmişti. ‘XX' Dursun Çiçek'in rumuzudur. Bu planı da o hazırlamıştır. Çiçek, TSK içersinde faaliyet gösteren cuntanın bir elemanıdır. Yapılacak eylemler Dursun Albay'ın ast ve üstleriyle ekip olarak yürüttüğü bir projedir.

** Levent Ersöz ve Cemal Temizöz de 94-95 yıllarında Şırnak'ta görev yaptı. Dursun Albay Ergenekon'dan tutuklanan bu şahıslar ile o dönemde tanışıyor. Ergenekon silahlarıyla yakalanan Mustafa Levent Göktaş ile de hem sınıf arkadaşı hem de hemşerisidir. Eskiden beri Ergenekoncu subaylarla hep iç içe olmuştur. n Çiçek, hükümete karşı yayın yapan iki internet sitelerini yönetiyor. Bu sitelere içerik sağlıyor. Çiçek, bazı PKK üyelerine askerliğe elverişli olmadıklarına dair raporların alınmasını sağlamıştır.

Ali Tatar personelden sorumlu

** Mert Yanık'ta çıkan belgelerden birinin, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kadıköy Şubesi'nde ele geçirilen hard diskteki “Mektup (Türkan Saylan). doc” isimli dosya ile aynı olduğu tespit edildi. Dosya içindeki yazıda, askeri okullara giriş aşaması ve askeri okullarda okuyan öğrencilerin uyması gereken kurallar bulundu. Kurmay kıdemli Albay Levent Görgeç ile Yarbay Ali Tatar'ın her konuda yardımcı olacakları bilgiside belgede yer aldı. Görgeç ve Tatar'ın telefon ve mail adresleri de yazının altına not düşüldü. Aynı CD içersindeki belgede “Referanslar” başlığı ile Dz.K.K. Oramiral Özden Örnek, Koramiral Feyyaz Öğütçü, Tümamiral Kadir Sağdıç, Tümamiral Can Erenoğlu” şeklinde isimlere rastlanıldı.

BUGÜN GAZETE

Etiketler :