Cuntacı Paşaya GATA'da 7 Yıldızlı Sığınak

Cuntacı Paşaya GATA'da 7 Yıldızlı Sığınak

12 Eylül davasında hakim karşısına çıkmayan Kenan Evren, duruşmasını GATA'daki Dubai'nin 7 yıldızlı oteli Burc El Arab konforunu aratmayan katında dev ekran televizyondan takip etti

Sağlık sorunlarını gerekçe göstererek GATA'ya yatan 12 Eylül davasının 2 numaralı sanığı Kenan Evren'in Burc El Arab konforu sunan 7 odalı süper lüks katı kendisi ve yakınları için kapattığı ortaya çıktı. 20 özel personelin hizmet ettiği Evren, kolunun kırılması nedeniyle katılmadığı 4 Nisan'daki ilk duruşmayı, şifreli kapıdan geçilerek girilen odasında plazma televizyondan takip etti.

EVREN'İN 7'LERLE İMTİHANI

7. Cumhurbaşkanı Evren, GATA'nın 7. katındaki 7 odalı süper lüks ikametgâhında, Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşların Ankara'ya akın ettiği ilk duruşmayla ilgili gelişmeleri, NTV ve TRT Haber kanallarında yayınlanan 'son dakika' haberlerinden takip etti. Çiçekli kahverengi koltuklarla donatılmış lüks çalışma odasındaki plazma televizyonun karşısında davaya ilişkin haberleri ilgiyle izleyen Evren'in aynı anda çok sayıda ziyaretçiyi de kabul ettiği öğrenildi. Evren'in ziyaretçileri arasında kızı, avukatları ve bazı komutan eşlerinin bulunduğu belirtildi.

20 PERSONEL EMRİNDE

GATA komutanının iki günde bir süper lüks katı ziyaret ettiği kaydedildi. Emrinde 20'nin üzerinde personel bulunan Evren'in avukatları ile görüşme yaptığı sırada herkesin kattan uzaklaştırıldığı ifade edildi. Evren'in yattığı kattaki 7 odadan 2'sinin şahsi kullanım için ayrıldığı, diğer 5'inin ise misafirlere tahsis edildiği ifade edildi. Şehir dışından gelen ziyaretçilerin, Evren'in bilgisi dahilinde banyosu ve buzdolabı bulunan bu odalarda kaldığı dile getirildi.

GİRİŞLER ŞİFRELİ KAPIDAN

Lüks odasında robdöşambrı ile akşama kadar oturan Evren için GATA'da üst düzey güvenlik önlemi uygulanıyor. 15 güvenlik görevlisi tarafından korunan Evren'in bulunduğu bölüme şifreli kapıdan giriliyor. Kapıda ise 2 asker 24 saat nöbet tutuyor. Güvenlik amirinin bilgisi dışında 7. katta kuş uçurulmuyor.

ÇAYCISI BİLE ÖZEL

Evren için ayrıca sağlık personeli, hemşire, aşçı, temizlik görevlisi ve çay ocağı çalışanı özel olarak görevlendirildi. Evren yiyeceği yemeği emir verdiği güvenlik amirine hazırlattırıyor. Her gün tüm gazeteleri tek tek okuyan Evren, kabul ettiği ziyaretçileriyle birlikte salonda televizyon izliyor.

Darbeyi yaptı kat hazırlandı

Kenan Evren'in şimdilerde kaldığı GATA'nın süper lüks 7. katı 12 Eylül 1980'de gerçekleştirdiği askeri darbenin hemen ardından yaptı. Evren'in döneminde yapılan bu kat, başkomutan ve cumhurbaşkanlığı bölümü olarak ayrıldı. Süper lüks kat Evren'in yatışına kadar kapalı tutuldu. GATA'daki bu bölümün yapımında yapı işleri görevlisi olarak çalışan B.A, '1980'lerden sonra yapıldı. Yapımında çok büyük özen gösterildi. Devlet başkanlarının ağırlanacağı yer olarak gösterildi' dedi.

Emir subayı Çevik Bir'in durumunu merak etti

Evren'in 12 Eylül davasının yanı sıra 28 Şubat soruşturmasını da yakından takip ettiği öğrenildi. 28 Şubat haberlerini televizyon ve gazetelerden takip eden Evren'in yanına gelen ziyaretçilere de sık sık konuyla ilgili sorular sorduğu belirtildi. Evren'in darbe döneminde emir subayı olan Çevik Bir ile ilgili gelişmeleri de ziyaretçilerden öğrendiği ifade edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.