Cuntacıların Sürgün Planı

Cuntacıların Sürgün Planı

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçen belgeye göre darbeciler bakın kimleri Yassıada’da sürgüne göndermeyi planlamış.

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçen belgeye göre darbeciler Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit, Donanma Komutanı Bilgel ile emekli Oramiral Aytaç’ı Yassıada’da sürgüne göndermeyi planlamış.

Gölcük Donanma Komutanlığı’ndaki gizli bölmeden bulunan ve 196 subayın sanık olarak yargılandığı Balyoz Eylem Planı’na yönelik hazırladığı belirlenen çok gizli belgelerde, cuntacıların darbe sonrasında her şeyi planladığı ortaya çıktı.

ÜZERLERİNİ EKSİ İLE ÇİZMİŞLER

Sürgüne gidecek subaylar listesinin başında, isimleri eksi ile çizilen Deniz Kuvvetleri Komutanı E. Uğur Yiğit, selefi emekli Oramiral Metin Alaç ve Donanma Komutanı Emin Murat Bilgel var.

Albay Dursun Çiçek imzasını taşıyan İrtica ile Mücadele Planı'nın talimat yazısı Gölcük Donanma Komutanlığı'ndan çıktı. Ele geçirilen belgeler arasında, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'in 'Yassıada'da tutulması' emri de yer alıyor.

ASKER ve bürokratlara şantaj yaptıkları ve devletin güvenliğine ilişkin belgeleri yabancı istihbarat birimlerine verdikleri iddia edilen çeteye yönelik soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen gözetiminde Gölcük Donanma Komutanlığı'na yapılan baskında çok ilginç belgelere ulaşıldığı belirtildi.

İlk incelemede Nisan 2009'da Kurmay Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlanan ve kamuoyu gündemini uzun süre meşgul eden İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın hazırlanma aşaması ile ilgili bilgilere ulaşıldığı öne sürüldü. İddiaya göre belgeler arasında bulunan 'Islak İmzalı' bir evrakta Dursun Çiçek'e 'Çok Gizli' kodu ile bir talimat gönderildi. Bir 'Oramiral' imzalı talimata göre Dursun Çiçek'ten artan irtica tehdidi, AKP ve Fethullah Gülen Cemaati ile ilgili olarak detaylı çalışma yapması isteniyordu. Talimatta Çiçek'in özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi ve Fethullah Gülen'e yakın kişilerin tespit edilmesi, bu kişilerin ekonomik ve siyasi güçlerinin belirlenmesinin de istendiği iddia edildi.

Baskında ele geçirilenler arasında bulunan bu belge ilk incelenmenin ardından orjinal olup olmadığının belirlenmesi için kriminal laboratuvara gönderildi. Belgede imzası bulunan ve adı açıklanmayan oramiralin ıslak imzasının orjinal olup olmadığının belirlenecek.

ORAMİRAL YİĞİT YASSIADA'YA
Donanma'da ele geçirilen belgelerde, yapılacak askeri bir darbenin ardından tutuklanacak isim listesinin de hazırlanmış olduğu öğrenildi. Listedeki isimlerden en dikkat çekeni Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit oldu. Yiğit'in adının karşısında 'Yassıada'da tutulacak' ibaresinin yer aldı. Yiğit'in adı daha önce de 'Amirallere yönelik suikast' soruşturmasında geçiyordu. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı içerisinde teğmen ağırlıklı bir oluşum tarafından dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ve Yiğit'e düzenlenecek suikast ile ilgili bilgi, belge ve krokiler ele geçirilmişti.


Etiketler :