Çuvallar dolusu belge 2 yıl saklanmış

Çuvallar dolusu belge 2 yıl saklanmış

Üçüncü Balyoz Davası'na dayanak teşkil eden ve Gölcük'teki Donanma Komutanlığı'nda ele geçen belgelerle ilgili çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı.

Çuvallar dolusu belgenin aslında savcılık aramasından, tam iki yıl önce askeri görevlilerce bulunduğu ve İstihbarata Karşı Koyma Birimi, tarafından sahiplenildiği öğrenildi. İddianamede, Genelkurmay Başkanlığı görevinden istifa eden Işık Koşaner'e ait olduğu ileri sürülen ses kaydı da deliller arasında yer alıyor.

Belgeler Bulunmuş Ama 2 Boyunca Saklanmış

Türkiye, donanmada yapılan aramadan yansıyan görüntüleri şaşkınlıkla izledi. O dönem bizzat İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen tarafından yapılan aramalarda 9 çuval belge ele geçirildi. Daha sonra yürütülen soruşturmanın ardından 3'üncü Balyoz iddianamesi hazırlandı.

İddianamede, belgelerin 2008'de görevliler tarafından bulunduğu ancak saklanmaya devam edildiği ortaya çıktı.

Belgeleri Binbaşı Yakar Koydu

Bu gerçek, davanın sanıkları arasında yer alan Binbaşı Cem Çağlar'ın ifadesinde yer aldı.

"Zemin altındaki poşetleri 2008 yılında benim astsubaylarım buldu. ilk bulunma anında oranın amiri bendim. Poşetlerin hangi birime ait olduğu soruldu. İstihbarat Karşı Koyma Kısım Amirliği'ne (İKK) ait olduğunu söylediler. Hatta İKK'da kendilerine ait olduğunu kabul etti. Kısmın başında olan Binbaşı Kemalettin Yakar bunları aldı. Teslimi tutanaksez yaptık." (İddianame 128. Sayfa)

Koşaner’e Ait Ses Kaydı da İddianamede

İddianamede Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'e ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına yer verilmesi de dikkat çekti. 2003 yılında 1. Ordu Komutanlığı’nda yapıldığı ileri sürülen konuşmada "Herşeyimizi çaldırmışız" itirafı öne çıkıyor.

"Şimdi bizi üzen taraf arkadaşlar, 1. Ordudaki herşeyimizi çaldırmışız. Seminerle ilgili neyimiz var neyimiz yok çaldırmışız" (İddianame Sayfa 140)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.