ÇYDD bursiyer kızlardan ne istiyordu?

ÇYDD bursiyer kızlardan ne istiyordu?

Ergenekon operasyonları sırasında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nde ele geçirilen bir belge, ‘eğitim melekleri’ sıfatının arkasında döndürülen dolapları ortaya çıkardı"

Vakit gazetesi muhabiri Murat Alan'ın yapılan sorgulamalardaki gelişme nedeniyle bugün bir kez daha yayınladığı belge ÇYDD'nin başını hayli ağrıtacağa benziyor. Çünkü, belgede bursiyer kızlarla ilgili olarak kullanılan ifadeler hayli dikkat çekici. Poyrazköy iddianamesinde yer aldığı için daha önce de gündeme gelen belge, ÇYDD'nin mütevvefa başkanı Türkan Saylan'ın ölümle pençeleytiği günlere denk geldiği için hayli tepki görmüştü.

Vakit gazetesi belgeyi bugün bir kez daha gündeme getirdi ve "İşte Çağdaş Yaşamcıların gerçek yüzü" ara başlığı ile "ÇYDD’nin burs verip, barınma sağladığı kızları kendi amacı uğruna nasıl peşkeş çektiği veya çekmeye çalıştığının belgesi…" yorumuyla verdi. Vakit'e göre bu ifadelerin anlamı, çağdaş rezillik.

"Poyrazköy iddianamesinde yer alan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kadıköy Şubesi’nin bilgisayarında ele geçirilen “2008 toplantiozeti.doc” isimli belgede, “Askeri okullara yakın çevrede oluşturulan kız evlerine en uygun kızlar seçilerek bu evlere aktarılacak. Kızlara ise her türlü fedakârlık yapmaları için yönlendirmede bulunulacak” ifadeleri dikkat çekti" denilen haberde, " 28 Şubat ve sonrasında üniversitelerde başörtülü kızları ikna odalarına alan sözde çağdaşlar, burs verdikleri birçok üniversiteli kızı çirkin planlarında kullanmışlar. Bu çevreler askeri okul öğrencilerini tuzağa düşürmek için bu kızlardan ‘fedakarlık’ta bulunmasını bile istemişler. Bu çirkin planları Poyrazköy iddianamesi bütün ayrıntıları ile deşifre etti. Ergenekon operasyonları sırasında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nde ele geçirilen bir belge, ‘eğitim melekleri’ sıfatının arkasında döndürülen dolapları ortaya çıkardı" ifadelerine yer verildi.

Haberin metninde şu bilgilere yer verildi:

KIZLARDAN HER TÜRLÜ FEDAKARLIK...

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kadıköy Şubesi’nde kullanılan bilgisayardaki “2008 toplantiozeti.doc” isimli dosyanın içeriğinden çıkan toplantı özetinde şu ayrıntılar yer alıyor:

“Kız ve erkek arkadaşlarımızın rahatlıkla birlikte kalacakları semtlerin ve konutların seçimine özen gösterilsin... Askeri okullara yakın çevrede oluşturulan kız evlerine uygun kızlar seçilerek bu evlere aktarılacak. Çalışmanın hassasiyeti sıklıkla vurgulanacak. Kızlara her türlü fedakarlık yapmaları için yönlendirmede bulunulacak. Kuleli’de rehberlik dersinden yararlanılacak. ...”

SAVCI, İDDİALARI SORDU

ÇYDD’de ele geçirilen bu belge, Poyrazköy iddianamesi sanığı Deniz Harp Akademisi Komutanlığı'nda görevli Deniz Kurmay Albay Mert Yanık’a da soruldu.

Albay Mert Yanık’ın savcılık sorgusunda Ergenekon operasyonlarında ele geçirilen toplantı notlarına ilişkin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin belirtilen faaliyetlerinden haberinin olup olmadığı, derneğin toplantılarına katılıp katılmadığı soruldu. Yanık’a ayrıca askeri okullara yakın çevrede oluşturulduğu söylenen ‘kız evleri’ hakkında bilgisinin olup olmadığı, bu evlerin ne amaçla oluşturulduğunu bilip bilmediği, “Kızların her türlü fedakarlık yapmaları” konusundan bilgisinin olup olmadığı da soruldu. Yanık’ın, askeri okul öğrencileri ile bahsedilen evlerde kalan kızların bir araya getirilip getirilmediği, bu çalışma içerisinde kendisinin de yer alıp almadığı, çalışmanın amacının ne olduğu sorulduğunda; kendisinin bu çalışmaları duymadığını, çalışmanın amacını da bilmediğini beyan ettiği belirtiliyor.

ERGENEKON SAVCILARI İNCELİYOR

Ele geçirilen belgeler ve iddialarla ilgili Ergenekon savcılarının çalışma yaptığı, burs listelerinin tek tek incelendiği, çirkin tuzağa düşürülen subay ve kız öğrencilere ulaşılmaya çalışıldığı bildirildi

Etiketler :