ÇYDD iddianamesinde şok ayrıntı

ÇYDD iddianamesinde şok ayrıntı

ÇYDD'liler örgüt yandaşlarına burs verilmesine toplantıyla karar vermiş

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), araç yakan eylemcilere burs verilmesi konusunda dikkatli davranma kararı almış. Emniyetten bazı müdürlerle temasta oldukları belirtilen ÇYDD, kapatılan Demokratik Toplum Partili (DTP) belediyelere yardımcı olmayı da kararlaştırmış. Yurtdışından aldıkları paraların kayıtlara geçirilmemesine karar veren dernek, bazı cemaatlere de sızmaya çalışmış. Derneğin aldığı kararda, "Yeni bir süreç için dinci cemaat evlerinden uzantılar gerekiyor. Bu konuda hem özendirme ve seçme uğraşısını sürdürmeli hem nüfuz eden yeşil kardelenlerin izlenmesi" ifadesi yer alıyor.

ÇYDD iddianamesinde derneğin Kadıköy şubesinde yapılan toplantıda alınan bir karar yer aldı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hakimliğince verilen karar üzerine gerçekleştirilen arama sonucunda dernekte ele geçirilen bir hard diskteki '2008 toplantıözeti.doc' isimli word dosyasında toplantıda alınan kararlar bulunduğu belirtildi. 'Yönetim Kurulu Toplantı özeti' başlıklı listede alınan kararlarda derneğin Ergenekon davasında yer alan bazı isimlerle birlikte çalışmalarına rağmen yan yana görüntü vermemeye özen gösterdikleri kaydedildi.

Alınan kararlarda, "Doğu beyin bir dokümanında ADD ve CKD'nin yanında bizim de ismimiz geçiyormuş. Basın açıklamalarında ve diğer faaliyetlerde Aydınlıkçılarla beraber görüntü vermemeye dikkat edilsin. Ümraniye davasında alınanlarla temas kurulmayacak. Baskılara rağmen operasyonun devam edebileceği söylendi. Bu nedenle gizlilik en üst seviyeye çıkarılacak. Karşıt tavır gösterilerek riske girilmeyecek. Alınanlara yakın olanlarla da görüşmeyelim. Alınanların çoğu alt düzeymiş, ama kritik düzeye de ulaşmışlar." kararı alınmış.

Bölücü örgüt yandaşlarına burs verdiği iddia edilen ÇYDD'nin bu konuyla ilgili de aynı toplantıda karar aldığı ortaya çıktı. Ergenekon terör örgütü üyeliği ile suçlanan ÇYDD'lilerin toplantı kararında, emniyette bazı polis müdürleriyle görüştükleri bilgisi de yer alıyor. Alınan kararda, "Polis içinden gelen bilgilere göre araç yakanlar nedeniyle burslar konusunda daha dikkatli davranmak zorundayız. Türkan abla gerekirse kayıt silinsin ama bursta kesintiye gitmemeliyiz görüşünde. Acil durumlarda yalnızca Türkan ablanın belirlediği listedeki polis müdürleriyle görüşülecek." deniliyor.

ASKERİ LİSE YAKININDAKİ EVLERE YERLEŞTİRİLECEK KIZLARA HER TÜRLÜ FEDAKARLIK YAPMALARI İÇİN YÖNLENDİRMEDE BULUNULACAK

Derneğin 2008 yılında yaptığı anlaşılan toplantıda aldığı bazı kararlar şunlar: "Kız ve erkek arkadaşlarımızın rahatlıkla birlikte kalacakları semtlerin ve konutların seçimine özen gösterilsin. Evlerde kutsallar açıkta bulunmayacak. Yeditepe ile koordinasyona ve Bedrettin beyin görüşlerinin alınması özel önem verilecek. Burslarla ilgili listelerde köken raporları dikkate alınacak, güncellemeler bilgi işlem merkezine iletilecek. Güneydoğuda DTP'li belediyelere yardımcı olunacağı kendilerine iletilecek, projelerimiz konusunda destekleri alınacak. Askeri okullara yakın çevrede oluşturulan kız evlerine en uygun kızlar seçilerek bu evlere aktarılacak. Çalışmanın hassasiyeti sıklıkla vurgulanacak. Kızlara her türlü fedakarlık yapmaları için yönlendirmede bulunulacak. Kuleli'de rehberlik dersinden yararlanılacak. Daha önce önerilen rektör listeleri için yapılmış çalışmalar imha edilecek. Şener paşaya arz edilen burs listeleri dahil. İstanbul, İnönü, Antalya, Samsun, Uludağ, 9 Eylül rektörleriyle temasa geçilmeyecek ama destek sürdürülecek. Alemdaroğlu ile de. Mitingler konusunda Tuncay Özkan ile temas kurulmuştu, şu an için sıkıntı yok dendi. Ancak yakın bir görüntü oluşturulmayacak. Gerekirse ayrı görüntü verilecek. Toplumun daha çok harekete geçirilmesi için mitingler yeniden kullanılabilir."

Burs verilenlerden mezun olup başını örten kişilerden rahatsızlık durdukları belirtilen ÇYDD'liler, "Eleştiriler var. Burs verilenlerden mezun olunca kapanan olmuş. Bunlar çok önemli. Bu tip durumlar burs verenleri etkiliyor. Hanzade hanım ve teşvikçisi olduğu burs veren grubu rahatsızmış. Çok dikkat edelim." kararı almış.

Yurt dışından da para aldıklarını itiraf eden ÇYDD'liler bu konuda ise yurt dışından gelen paraların kesinlikle kayıtlara geçirilmemesini ve güvenilir üyelerin İsveç hesaplarını bu amaçla kullanılmasını kararlaştırmış.

YENİ SÜREÇ İÇİN CEMAATLERE SIZMIŞLAR

Derneğin aldığı kararlardan biri de "Yeni bir süreç için dinci cemaat evlerinden uzantılar gerekiyor. Bu konuda hem özendirme ve seçme uğraşısını sürdürmeli hem nüfuz eden yeşil kardelenlerin izlenmesi." deniliyor.

İddianamede, "Bu notlar, bahse konu derneğe sızan bazı mensuplarının, dernek çatısı altında, legal faaliyet dışında, hukuka aykırı faaliyette bulunduklarını, bazı burs alan öğrencilerin araç yakma eylemlerine katıldıklarını öğrenmelerine rağmen bu kişilere burs vermeye devam etiklerini, askeri okullarda okuyan öğrencilerle özel olarak ilgilendiklerini, askeri okullara yakın yerlerde tuttukları evlerde kalan kız öğrencilere her türlü fedakarlık yapmaları için yönlendirmede bulunduklarını, burs verilecek kişilerin ırki kökenlerine ve mezheplerine göre sınıflandırıldıklarını, faaliyetleri ve hesap hareketleri açık, şeffaf, denetlenebilir olması gerekirken özellikle bu hususlarda gizliliğe riayet ettiklerini, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılamaları devam eden bazı Ergenekon terör örgütü sanıkları ile irtibat içinde olduklarını göstermektedir." denildi

 

Etiketler :