ÇYDD'nin fişlediği köşe yazarları!

ÇYDD'nin fişlediği köşe yazarları!

Ergenekon üyeliği suçlamasıyla iddianame hazırlanan ÇYDD'nin köşe yazarlarını fişlediği ortaya çıktı..

ÇYDD Yönetim Kurulu Üyesi Gerçel'in evinde ele geçirilen bir belgede, köşe yazarlarının 'patronunun ekonomisti, eski Maocu yeni liberal' gibi ifadelerle fişlendiği görüldü.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) köşe yazarlarını yakın takibe alarak fişlediği ortaya çıktı. İstanbul 12.Ağır Ceza Mahkemesitarafından kabul edilen iddianamede 'Ergenekon Silahlı Terör Örgütü'ne üye olma ve 'hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek'le suçlananÇYDDYönetim Kurulu Üyesi Fatma Nur Gerçel'in evinde yapılan aramalarda ele geçirilen 'Gazete' başlıklı belgeye göre ÇYDD, çok sayıda köşe yazarını birbirinden ilginç değerlendirmelerle fişleme listesine kaydetti.

KREMA TABAKASINDAN

Deliller arasına giren 'Gazete' başlıklı belgede çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yapan çok sayıda kişinin 'kişisel özellikleri, yerli-yabancı güç odakları ile ilişkileri, kimlerle irtibatlı olduğu, yetenekleri ve siyasi düşünceleri' açısından fişlemeye tabi tutulduğu belirlendi. Fişlenen köşe yazarları, hakkındaki değerlendirmeler de dikkati çekti. 'Gazete' başlıklı belgede fişlenen köşe yazarlarıyla ilgili bilgilerden bazıları şöyle: "Bir çok dönmüş Maocu gibiİngiltereveİsrailetkisi altındadır, Patronu adına ilişki düzenleme ve spekülasyon yapma konusunda ustadır, Eski Maocu, yeni liberal. Laikliği savunarak laiklik ve Atatürkçülüğe zarar veren isimler kategorisinde, Patronunun ekonomistidir, Türkiye'nin krema tabakasının ekonomistlerinden. Alman ve Fransız servislerinin etkisi yazılarından görülebiliyor. Dezenformasyona yakın isimlerden."

148 GİZLİ FOTOĞRAF

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı'na (ÇEV) yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında sanık Gerçel'in Sarıyer'deki evinde yapılan aramalarda içeriği gizli çekim fotoğraflarla dolu bir CD de ele geçirildi. CD'deki gizli çekildiği anlaşılan 148 fotoğraftan biri, Fatih Camii'nde cenaze törenine katılan İsmailağa cemaati mensuplarına ait olduğu belirlendi.

ÇEV'den gizli çekimli şantaj

Bir yargı mensubuna ait gizlice çekilip CD'ye kaydedilen uygunsuz görüntüler ÇEV genel merkezinde ele geçirildi. Firari sanık ÇEV Başkanı Gülseven Yaşer'in söz konusu görüntüleri, bir yargı mensubunu yönlendirme amacıyla kullandığı öne sürüldü. Sanık Yaşer'in, vakfından burs alan öğrencilerin kişisel bilgilerini jandarmaya ilettiği de belirlendi.

Yaşer'in, bursiyerleriErgenekonTerör Örgütü'nün amaçları doğrultusunda düzenlenen mitinglere katılmaya zorladığı, etkinlik ve mitinglere katılıp katılmadıklarını takip ettirdiği, katılmayanları burslarını kesmekle tehdit ettiği de tespit edildi. Yaşer'in bilgisayarından, parti genel başkanları ve milletvekillerine 2007'deki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde gönderdiği e-mailinde "Cumhurbaşkanlığı seçimine katılmayın" mesajını içeren belgeler de bulundu.

Mesajda "Sayın Başkanlar, Sayın Vekiller, Sayın Örgüt Üyeleri, sizden ricamız halkın iradesini yansıtmaktan uzak bu parlamentonun, halkın tepkilerini de göz önünde bulundurarak yeni Cumhurbaşkanını seçmesine yardımcı olmamanızdır" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca "Meclis.msg" isimli mailde, "Sevgili Arkadaşlar, bugün öğleye kadar vaktiniz oldukça şu tel. no.larına oylamaya katılmamalarını söyleyin lütfen, yoksa seçimlerde CHPye vereceğiz, tarihi görevinizi yapın diye söylerseniz etkili oluyor diyorlar. Sevgiler" denildi.
 


YENİ ŞAFAK

 

Etiketler :