ÇYDD'nin Gerçek Yüzü

ÇYDD'nin Gerçek Yüzü

Sınavlara hazırlık için derneklerden kitap yardımı isteyen okulun talebine cevap veren ÇYDD'nin gönderdiği koliler şoke etti..

Sınavlara hazırlık için derneklerden kitap yardımı istediler. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yardım çağrısına cevap verdi, koli koli kitap gönderdi. Ancak kolilerden sınavlara hazırlık kitaplarının yanı sıra misyonerlik notları ve cinsel içerikli dokümanlar da çıktı.

Onlar bu kolilerden sınavlara hazırlık kitaplarının çıkmasını ummuştu. Ancak çıka çıka misyonerlikle ilgili notlar ve cinsel içerikli dokümanlar çıkınca öğrenciler de öğretmenler de veliler de şok oldu.

Ordu'nun Ünye İlçesinde çevre bölgelerden gelen öğrencilerin yatılı olarak eğitim gördüğü Yüceler Yatılı Bölge İlköğretim Okulu öğretmenleri, öğrencilerini lise sınavlarına hazırlamak için değişik vakıf ve derneklere yazdıkları mektuplarla kitap talep etti. Talebe olumlu cevap veren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği okula çok sayıda koli gönderdi. Ancak kolilerden sınavlara hazırlık kitaplarından çok işte bu tür dokümanlar çıktı.

ÇOCUKLAR BU DÖKÜMANLARI NE YAPACAK?

Dokümanların pek çoğu misyonerlik faaliyetleri ile ilgili. Üzerlerine el yazısı ile not alınan sayfalarda bir çocuğa nasıl yaklaşılacağı, neyin nasıl anlatılacağı detaylı bir şekilde yer alıyor.

CİNSEL İÇERİKLİ BELGELER DE ÇIKTI

Kolilerden sadece misyonerlikle ilgili değil, cinsel içerikli dokümanlar da çıktı. Öğrenci velilerinden Ömer İnan, çoğu yabancı dildeki bu dokümanları internette araştırmaya kalkınca yüzünün kızardığını anlatıyor.

OKUL İDARESİ SAKINCALI BULUP DAĞITMADI

Öğretmenler bu dökümanları, en büyüğü 15 yaşındaki çocuklar için sakıncalı bulduğu için dağıtmadı. Şimdi hem okul idarecileri, hem de veliler ÇYDD'den bir açıklama bekliyor.  Aktifhaber

Etiketler :