Dağda TÜRKÇE Mahkemede KÜRTÇE?

Dağda TÜRKÇE Mahkemede KÜRTÇE?

PKK'nın şehir uzantısı olan KCK davasında sanıklar mahkemede kürtçe krizi çıkartırken, PKK kamplarında Türkçe konuşulduğu hatta bilmeyenlere öğretildiği ortaya çıktı.

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan terör örgütü PKK üyesi yabancı uyruklu Z.H.N., terör örgütü kamplarında Türkçe eğitim verildiğini ve Türkçe konuşulduğunu söyledi. 15 yaşında katıldığı terör örgütü PKK kamplarında 5 yıl süresince siyasi ve askeri eğitim aldıktan sonra 12 Temmuz 2010'da Yüksekova'da güvenlik güçlerine teslim olan Z.H.N. hakkında açılan davaya devam edildi. Z.H.N.'nin hazır bulunduğu duruşmada, sanığın savunmasını Türkçe yapması üzerine mahkeme heyeti, Türkçeyi nerede ve nasıl öğrendiğini sordu.

Sanık, terör örgütüne katılmadan önce Türkçe bilmediğini, Türkçeyi terör örgütü kamplarında öğrendiğini ifade ederek, "Örgüt kamplarında Türkçe konuşulur. Ben de orada öğrendim. Cezaevinde bulunduğum süre içinde de Türkçemi ilerlettim." dedi. Teslim olmadan 2 yıl önce terör örgütünden kaçmayı düşündüğünü, ancak gerek öldürülme korkusu gerekse fırsatını bulamamasından dolayı kaçamadığını belirten Z.H.N., 12 Temmuz 2010'da Yüksekova'daki Güldere köprüsünde gerçekleştirilecek bombalama eylemine katılmak üzere geldiği ilçede teslim olduğunu ve bombanın şifresini de güvenlik güçlerine verdiğini anlattı. Sanığın tutuklu kaldığı süre ve suç vasfının lehine değişme durumu gözetilen Z.H.N.'nin tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.
  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.