Dağdan inen ilk kafile sınırda!

Dağdan inen ilk kafile sınırda!

Öcalan 'dağdan inin' dedi, terör örgütü PKK ilk adımı attı. Silopi sınır kapısı Pazartesi günü hareketli olacak..

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın Apo'nun çağrısı üzerine terör örgütü PKK Türkiye'ye 3 grup gönderiyor.

Silopi'deki ilk karşılamaya göre diğer grupların gelip gelmeyeceği netleşecek..

Mahmur'dan gelen ilk grup pazartesi Silopi'de olacak. Ardından Avrupa ve Kandil'den gelen üst düzey isimler Türkiye'ye girecek

KARŞILAMAYI GÖRMEK İSTİYOR

Öcalan'ın "Barış grupları Türkiye'ye gelsin" çağrısı PKK'yı harekete geçirdi. Örgüt, Avrupa, Mahmur ve Kandil'den üç ayrı grubu Türkiye'ye göndereceğini açıkladı. İlk grubun Mahmur'dan geleceği tahmin ediliyor. Örgüt, böylece diğer iki gruptaki üst düzey isimlerin nasıl karşılanacağını görmek istiyor.

TÜRK: 99'DAN FARKLI BİR SÜREÇ

Mahmur grubunun pazartesi günü Silopi'den Türkiye'ye girmesi bekleniyor. DTP ve İHD, grubu karşılamak amacıyla hazırlıklara başladı. DTP lideri Türk "1999'dan farklı bir dönem yaşıyoruz. Önümüzde tarihî bir fırsat var. Bu fırsat artık heba edilmesin" dedi.

PKK'DAN AÇIKLAMA

Öcalan’ın bu çağrısı PKK’dan da destek buldu. PKK dün yaptığı açıklamada, “Bu barış gruplarının amacı, Türkiye’de demokratik barış sürecine yol aldırmak, yumuşama ortamını geliştirmek, gerçek bir barışın gelişmesi için psikolojik atmosferi oluşturmaktır” denildi.

SİLOPİ'DE 8 TERÖRİST TESLİM OLDU

Kuzey Irak’taki PKK kamplarında askeri ve siyasi eğitim aldıktan sonra pişmanlık duyup örgütten kaçan 8 terörist, Silopi’deki Başverimli Jandarma Karakol Komutanlığı’na teslim oldu. Silahsız ve teçhizatsız teslim olan teröristlerin sorgulanmasına başlanıldığı belirtildi. Sorgularının ardından yarın Silopi Adliyesi’ne çıkarılmaları beklenen teröristlerin, 1999 yılında PKK saflarına katılan ‘Mirza’kod adlı 1974 Muş doğumlu A.D., 1989 Van doğumlu A.S., 1987 Mardin doğumlu R.A., 1992 Van doğumlu ailesi Almanya’da yaşayan C.U., 1988 Cizre doğumlu N.D., 1991 Hakkari doğumlu C.O., 1991 Diyarbakır doğumlu S.K. ve ’Ferhat Amed’kod adlı 1973 doğumlu C.A. olduğu belirtildi.

Etiketler :