Dağdan inen PKK'lılara Kandil'den yasak

Dağdan inen PKK'lılara Kandil'den yasak

Mahmur ve Kandil'den dönen 34 kişilik grup, hala evlerine gidemedi. Teslim olanlara PKK'dan yasak gelmiş!

Kuzey Irak'taki Mahmur kampı ve Kandil dağından Türkiye'ye dönen PKK'lıların kahraman gibi karşılanması tartışmaya yol açtı.

PKK'lı grup Habur sınır kapısından Diyarbakır'a kadar DTP otobüsü üzerinde adeta şov yaptı. Binlerce kişinin katıldığı gösteriler düzenlendi. Ancak aradan 6 gün geçmesine rağmen, aileler çocuklarına kavuşamadı. 10-15 yıldır evlatlarının eve dönmesi için gözyaşı döken anne-babalar, hâlâ hasret çekiyor.

EVE GİTMELERİ YASAKLANDI

Dağdan inen PKK'lılar, aileleriyle DTP binasında sadece 10 dakika görüştü. Ne Vesile Yakut gibi anneler çocuklarını doyasıya öpebildi, ne de babası dağa çıkarken 1 yaşında olan Hebat gibi delikanlılar babalarına sarılabildi. 8 PKK'lı henüz ailelerinin yanına gitmedi. Terör örgütü PKK'nın, dağdan inenlere eve gitmeyi yasakladığı ileri sürülüyor.

AİLELERİ NEREDE OLDUKLARINI BİLMİYOR

Dağdan inen grubun Diyarbakır'da ne yaptığı, nerede kaldığı ise belli değil. DTP'liler, PKK'lılar hakkında en ufak bir bilgi vermiyor. Aileleri de çocuklarının nerede olduğunu bilmiyor. Grubun, dün bir mağazaya giderek kıyafet aldığı belirtiliyor. Yılarca dağlarda yaşayanlar Türkiye'ye döndü, mesafeler kısaldı ancak ailelerle çocukları arasındaki dağlar varlığını sürdürüyor.

ZAMAN

Etiketler :