Daha çıkmadan Çin'de 3 $'a satılıyor!

Daha çıkmadan Çin'de 3 $'a satılıyor!

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 7 şimdiden Çin’de piyasaya çıktı. 'Windows 7' pazara çıkmadan korsanı Çin’de 3 dolara satılıyor.

Windows 7’ pazara çıkmadan korsanı Çin’de 3 dolara satılıyor.

Perşembe günü (22 Ekim) ABD’nin New York kentinde yapılacak tanıtım toplantısının ardından satışa çıkarılacak olan Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 7 şimdiden Çin’de piyasaya çıktı.

Apple iPhone ve Bose müzik setlerinin sahte modellerinin sergilendiği Şangay’daki Xiyang pazarında, Windows 7’nin sahtesi 20 yuan’lık (2.9 dolar) fiyatla satılıyor. Windows 7, ABD’de 320 dolarlık fiyat etiketiyle satılacak.

Yüzde 80’lik büyük kaçak

Resmi lansman tarihinin bir hafta öncesinde satışa çıkarılan Windows 7’nin tam sürümü İngilizce ve Çince olarak satılıyor. Ürünlerin deneme sürümlerinin ele geçirilmesinin ardından hazırlandığı belirtiliyor. Sahte ürünlerin yanı sıra korsan yazılım kullanımı Çin’de büyük rakamlara işaret ediyor. Yazılım pazarının ülkede yılda 6.6 milyar dolarlık kaybı olduğu belirtilirken, ülkedeki korsan yazılım kullanım oranı yüzde 80’leri buluyor.

Daha önce Çin’de korsan Windows kullananların ekranlarını siyah bir ekranla geçici olarak karartan ardından da saat başı sesli-yazılı uyaran Microsoft’un, yeni ürünle ilgili ne yapacağı merakla bekleniyor. Microsoft’un sıkı güvenlik önlemleriyle birlikte gelerek Vista’nın yerini alacak olan Windows 7, Türkiye’de global lansmanla aynı tarihte pazara çıkıyor.

Etiketler :