'Daha Güçlü Bir Evet'

'Daha Güçlü Bir Evet'

Sivil Dayanışma Platformu anayasa değişikliği referandumunda 'Daha Güçlü Bir Evet' için ülke genelinde bilgilendirme toplantıları yapacak.

Merkezi İstanbul'da bulunan Sivil Dayanışma Platformu, anayasa değişikliği sürecinde "Daha Güçlü Bir Evet" sloganıyla ülkenin dört bir yanında sivil yaklaşımlarla halkı bilgilendirmeyi ve ortak duyguları paylaşmayı hedef alan toplantılarını sürdürüyor. Referandum sürecinde Edirne buluşması 6 Ağustos'ta Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

 

SDP adına basın açıklaması yapan avukat Şükrü Çeşme, 12 Eylül'de yapılacak seçimin bir siyasi parti seçimi olmadığı vurgusunu yaptı. "Bu parti meselesi değil, memleket meselesidir. Bizleri, çocuklarımızı, ülkemizi ve geleceğimizi ilgilendiren bir halk oylamasıdır" diyen Çeşme ayrıca şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti, millet egemenliğinin, milletin oylarıyla oluşan Türkiye Büyük Millet Meclisi eliyle kullanılmasını esas alan bir kuruluş felsefesi üzerine bina edilmiştir. Ancak 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat askeri müdahaleleri ve geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilemeyen darbe planları, millet iradesinden rahatsız olan, statükocu, değişime kapalı bir zihniyetin Türkiye'ye nelere mal olduğunu göstermiştir. Adeta bir darbeler tarihi olan yakın siyasi tarihimizden görüleceği gibi, müdahalelere dayalı anayasaların ülkemizi demokratikleştirmediği acı bir şekilde tecrübe edilmiştir. Bugün mevcut, siyasi, hukuki, ekonomik ve toplumsal birçok sorunun temelinde antidemokratik, darbe ürünü anayasalar yatmakta.

Ülkemiz son dönemde önemli ve kritik günler yaşıyor. Bu bir siyasi parti seçimi değildir. Parti meselesi değil, memleket meselesidir. Bizleri, çocuklarımızı, ülkemizi ve geleceğimizi ilgilendiren bir halk oylamasıdır. Sivil Dayanışma Platformu, ülkemizde demokratikleşme çabalarına katkıda bulunmak amacıyla, yüzlerce sivil toplum kuruluşu, aydın ve kanaat önderiyle, demokratikleşme sürecine destek veren bir sivil inisiyatiftir. Sivil Dayanışma Platformu, anayasa değişikliği sürecinde de 'Daha Güçlü Bir Evet' sloganıyla ülkemizin dört bir yanında sivil yaklaşımlarla halkı bilgilendirmeyi ve ortak duyguları paylaşmayı hedef alan toplantılar düzenlemekte. Bunlardan biri de 6 Ağustos 2010 tarihinde Edirne'de gerçekleştirilecek.

Programa konuşmacı olarak, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Genel Başkanı Av. Necati Ceylan, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi Genel Başkanı Şenol Karakaş, Emekli Başsavcı Reşat Petek ve Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu katılacaklardır. Bizler de Edirne Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak bu toplantıya ev sahipliği yapıyoruz. Çağdaş ve ilerici Edirne halkının, çağdaş, ilerici, sivil ve demokratik anayasa değişikliği referandumuna güçlü bir şekilde 'evet' diyeceğine olan inancımız tamdır."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :