'Daha öncelikli işleri vardı'

'Daha öncelikli işleri vardı'

Ekrem Pakdemirli, Hantepe Karakolu'na teröristlerce gerçekleştirilen saldırının insansız hava araçlarınca görüntülenmesine rağmen yardım ulaştırılmamasını ilginç bir gerekçeye dayandırdı.

Pakdemirli, saldırıyı canlı izlemelerine rağmen harekete geçmeyen komutanların siyasetle uğraştıkaları için Hantepe'ye yardım ulaştırmaya vakit bulamadıklarını söyledi. Pakdemirli, "Çok acil olarak hem hükümet hem de yargı, bu işin üstüne gitmelidir." dedi.

Ekrem Pakdemirli, bir internet haber sitesindeki köşesinde Hantepe baskın anı ile ilgili yazısında Heron'ların çektiği canlı yayın görüntülerini dehşet içinde izlediğini belirtti. Hükümetin ve yargının çok acil olarak bu işin üstüne gitmesi gerektiğini vurgulayan Pakdemirli, "Bu dışarıya sızan ihanet; daha dışarıya sızmamış nice ihanetler vardır dememek mümkün mü?" dedi. Pakdemirli bu konudaki görüşlerini şöyle sürdürdü:

"Günlerdir, heronların bir saatlik canlı yayın görüntülerini dehşet içinde izliyorum. Hantepe Karakolu'na teröristler geliyor, siperlere bomba atıyor, Mehmetçik kaçışıyor, 30 komuta merkezinde bu olaylar canlı olarak izleniyor. Eğer bunlar doğru ise (küçük bir ihtimal kurgu olabilir, veya görüntüler bir başka yerde çekilmiş olabilir) komutanların istifasını beklemek safdillik olur, onların tümünü (olayı bilenler, yardım göndermeyenler) emekliye sevk edip mahkeme önüne çıkarmak lazım. Elli yıllık bürokrasi hayatımda bu kadar büyük ihaneti duymadım. Son teknikleri esirgemediğimiz, milyonlarca dolar ödeyip aldığımız keşif uçakları bize bilgi gönderiyor, 30 merkezden biri çıkıp isyan etmiyor. Bu merkezde bulunanlar, seyredenler, herhalde satılmışlardır. Bu karakola her türlü yolla yardım göndermek, teröristi engellemek mümkün olmasına rağmen yapılmadı, yaptırılmadı. Bizim komutanlar Hantepe Karakolu'na yardım göndermeye, siyasetle uğraştıkları için vakit bulamadılar herhalde, yazıklar olsun!"

Etiketler :