Daha ucuza 24 ayar altın

Daha ucuza 24 ayar altın

Darphane, daha uygun fiyatlı 24 ayar (995) Darphane altınlarını satışa sunuyor. Darphane, çeyrek altının yarımının üretilmesi konusunda da açıklama yaptı.


Yıldız Taşdelen Erli'nin haberi

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Ahmet Büyükkaymaz, daha uygun fiyatlı 24 ayar (995) Darphane altınlarını kuyumcuların ve halkın hizmetine sunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Ahmet Büyükkaymaz, yaptığı açıklamada, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünce hazırlanan Darphane altınlarının 1, 2,5, 5, 10, 20, 50 ve 100 gramlık barlar halinde 28 Mart 2008 tarihi itibariyle satışa sunulduğunu hatırlattı.

Büyükkaymaz, şunları kaydetti:

''Özellikle düğün sezonunun açıldığı bu dönemde altın fiyatlarına bağlı olarak ziynet altını fiyatının da artmış olması göz önüne alınarak daha uygun fiyatlı 24 ayar (995) Darphane altınlarını kuyumcularımızın ve sayın halkımızın hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bilindiği üzere, çeyrek altın fiyatları 80 lira iken 995 ayar 1 gramlık Darphane altınının 50 liradan satılması, onun ekonomik açıdan alınabilirliği yüksek bir ürün olmasını sağlamaktadır.''

-ÇEYREK ALTIN-

Bu arada, Darphane'nin, çeyrek altının yarımının üretilmesi konusunda bir düşüncesi bulunmadığı öğrenildi.

İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Halaç da İAR'ın 1, 2,5, 5, 10, 20, 50 ve 100 gramlık külçe altınlar ürettiğini hatırlatarak, 1 gramlık altın satışlarında artış yaşandığını, son bir ayda 1 gramlık altın satışında yüzde 10 civarında yükseliş gözlemlediklerini kaydetti.

Halaç, şu anda altın piyasasında alım ve satımın düşük olduğuna işaret ederek, ''Türk halkı, altını yüksek fiyattan sattı, borçlarını kapattı ya da başka ihtiyaçları için bunu kullandı. Şimdi altın almak için beklemede'' şeklinde konuştu.

Bazı insanların internet alışveriş sitelerinden kredi kartıyla 20-30 ay vadeli altın alıp kısa dönemli sıkışıklığını gidermek üzere bunları kuyumcuda bozdurduğunu anlatan Halaç, bu şekildeki alımların son dönemde arttığına dikkati çekti.

Goldaş yetkilileri ise Goldaş'ın özel günler için hediye olarak sunduğu külçe altın markası ChipGold'un, farklı bütçelere seslenen gram seçeneklerine sahip olduğunu anımsatarak, bu dönemde özellikle 1 ve 2,5 gramlık ChipGold'a olan talebin arttığını belirtti.

Yetkililer, ChipGold'un 1, 2,5, 5, 10 ve 20 gramlık 24 ayar ve 0,995 saflıktaki altınının, 6 güvenlik noktası bulunan, taklit edilemeyen özel bir pakette satışa sunulduğunu, bu paketin aynı zamanda sertifika görevi de gördüğünü ifade etti.


Etiketler :