Dalan, Aydın Doğan'ı aramış: Parayı hazırla !

Dalan, Aydın Doğan'ı aramış: Parayı hazırla !

Dün Aydın Doğan'ın istek Vakfı mütevelli heyeti üyeliğinden apar topar ayrılmasını okumuştunuz. Doğan'ın İstek Vakfı'nın kuruluşundaki rolü de ortaya çıktı.

Kenan KIRAN'ın haberi

Bedrettin Dalan, Aydın Doğan'a danıştıktan sonra İSTEK Vakfı'nın kurulması için emekli Tuğgeneral İhsan Salcıoğlu'nu görevlendirmiş. Bedrettin Dalan, emekli Tuğgeneral İhsan Salcıoğlu'nun vakfın resmi senedini hazırlamasının ardından Aydın Doğan'ı aramış ve "Vakfı kuruyoruz, Milliyet gazetesi de vakıf kurucuları arasında yer alıyor. Makbuzu gönderiyorum, parayı hazırla" demiş. Böylece Aydın Doğan da Milliyet gazetesi sahibi olarak, İSTEK Vakfı'nın kurucuları arasında yer aldı.

Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Başkanı Bedrettin Dalan'a ait İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı (İSTEK) arazisinde cephaneliğin ortaya çıkarılması, gözleri İSTEK Vakfı'na çevirdi.

Ergenekon Terör Örgütü'nün firari sanığı Bedrettin Dalan, İSTEK Vakfı'nı, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'a danışarak kurmuş. Bedrettin Dalan, Aydın Doğan'a danıştıktan sonra İSTEK Vakfı'nın kurulması için emekli Tuğgeneral İhsan Salcıoğlu'nu görevlendirdiğini, emekli Tuğgeneral İhsan Salcıoğlu'nun vakfın resmi senedini hazırladığı öğrenildi.

Bedrettin Dalan'ın, vakfın senedi hazırlanınca Aydın Doğan'ı aradığı ve "Vakfı kuruyoruz, Milliyet gazetesi de vakıf kurucuları arasında yer alıyor. Makbuzu gönderiyorum, parayı hazırla" mesajını ilettiği belirtildi. Böylece Aydın Doğan da Milliyet gazetesi sahibi olarak, İSTEK Vakfı'nın kurucuları arasında yer aldı. Bu arada; İSTEK Vakfı'nın, resmi internet sitesinden mütevelli heyeti üyelerinin isimlerini kaldırması dikkat çekiyor.

İSTEK VAKFI'NIN KURULUŞ HİKAYESİ

İSTEK Vakfı'nın kuruluşu, vakfın internet sitesinde yer alıyor. Sitede yer alan bilgilere göre, İSTEK Vakfı'nın oluşum projesi, Bedrettin Dalan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmasıyla ateşlenmiş ve vakıf kurulması için Aydın Doğan'a danışılmış. İSTEK Vakfı'nın kuruluşu internet sitesinde şöyle yer alıyor:

“(…) Başkanımız (Bedrettin Dalan) bu düşüncesini ilk olarak eşi Ayseli Dalan'a açar. Ayseli Hanım Belediye Başkanlığı görevi ile okul açıp işletmenin nasıl yapılacağını sorar. Aynı konu Başkanımızın (Bedrettin Dalan) Milliyet gazetesi sahibi Aydın Doğan ile karşılaştığı bir sohbet toplantısında gündeme gelir. Aydın Doğan'ın da Ayseli Hanım gibi Belediye Başkanlığı ile eğitim işinin bağdaşamayacağını belirtmesi üzerine; Başkanımız (Bedrettin Dalan) bu fikrini kuracağı bir Vakıf eliyle yürüteceğini ifade eder. Bu yanıt üzerine Aydın Doğan, ‘Bakın Bedrettin Bey, bütün politikacıların adetidir. Seçim atmosferinde vaatte bulunurlar ve seçim bitince de bu vaatler unutulur. İstanbul için yapacaklarınız konusunda bir şey söyleyemem ama eğitim konusunda söylediklerinizi yapamazsınız. Bakın burada konuşulanları bir teybe kaydediyoruz. Vaatlerinizi tutmanız için size gazete olarak destek vereceğiz. Eğer seçimi kazanır da bunları yapmazsanız iki elimiz yakanızda olacaktır. Gazetede aleyhinize yayın yaparız' der.

Dalan, kendi Belediye Başkanlığı döneminden önce Belediye Başkan Yardımcılığı yapmış olan emekli Tuğgeneral İhsan Salcıoğlu'nu görevlendirir. İhsan Salcıoğlu Vakıf Resmi Senedini hazırlar. Başkanımız (Bedrettin Dalan) senet hazırlanınca Aydın Doğan'ı arar ve ‘Vakfı kuruyoruz, Milliyet gazetesi de vakıf kurucuları arasında yer alıyor. Makbuzu gönderiyorum, parayı hazırla' mesajını iletir. (…) Bu amaçla kurulduğu için Vakfa, Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınır. İlk toplantı kurucuların katılımı ile Başkanımızın Başkanlığında yapılır.”

ERGENEKON'UN EN BÜYÜK CEPHANELİĞİ

Ergenekon soruşturması kapsamında aranan firari Bedrettin Dalan'ın başkanı olduğu İSTEK Vakfı'nın kullandığı arazide bulunan mühimmatın, ele geçirilen en büyük Ergenekon cephaneliği olduğu bildirildi. Kazılarda; 9'u dolu 10 adet lav silahı, 20 adet ses bombası, 250 gram C4 patlayıcı, 19 adet aydınlatma fişeği, 3 adet gösteri bombası, 10 adet el bombası, 800 adet G-3 mermisi ve çok sayıda tabanca mermisi ele geçirilmişti.

(VAKİT)

Etiketler :