Dalgıç profesörün ölüm avı

Dalgıç profesörün ölüm avı

Bodrum’da tatil yapan Prof. Atilla Ülkü, zıpkınla balık avlamak için yaptığı tüpsüz dalışta 7 metre derinlikteki balıkçı ağlarına takıldı. Üç saat boyunca sudan çıkmayan akademisyenin cansız bedeni bulundu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Termodinamik Bölümü’nde ders veren Prof. Dr. Atilla Ülkü bir hafta önce Alman asıllı eşi 60 yaşındaki eşi Karin Ülkü ile birlikte Muğla Bodrum’a tatile gitti. Gündoğan Beldesinde bulunan yazlıklarında kalan Prof. Ülkü her sabah denize dalıp zıpkınla balık avlıyordu. Ülkü, önceki gün sabah saatlerinde yine denize dalmak için evden çıktı. Üzerine 4 kilo ağırlık bağlayan Ülkü, tüpsüz zıpkınla balık avlamak için denize aldı.

Prof.Dr. Ülkü, üç saat geçip geri dönmeyince eşi Karin Ülkü ve site sakinleri durumdan şüphelenip profesörü aramaya başladı, aramaya jandarma da katıldı. Aramaya katılan Gündoğanlı balıkçılardan Mehmet Ali Biçer, Prof. Dr. Ülkü’nün cansız bedenini 5 saat sonra 7 metre derinlikte balıkçı ağlarına takılı durumda buldu. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bilgi verilmesi üzerine Prof. Ülkü’nün cesedi sudan çıkartılarak önce Bodrum Devlet Hastanesi’ne ardından da otopsi için İzmir. Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Kocasının cansız bedeninin, denizden çıkarılması sırasında sinir krizi geçiren Karin Ülkü’yü yakınları sakinleştirdi. 8HAKAN GÜREL  MUĞLA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.