Dallas Mavericks Miami Heat’in Hatalarını Affetmedi

Dallas Mavericks Miami Heat’in Hatalarını Affetmedi

NBA Doğu Konferansı lideri Miami Heat (37-21) misafir ettiği Batı Konferansı beşincisi Dallas Mavericks’e (34-24) baştan sona heyecan fırtınası şeklinde geçen müsabakada 107-99 mağlup oldu.

Mehmet Y. Ulutaş / Miami FTX Arena / Habername.com

Miami Heat maça Butler, Tucker, Adebayo, Robinson, Lowry; Dallas Mavericks ise Green, Finney-Smith, Powell, Brunson, Donçiç ilk beşi ile başladı.

Maç denk güçlerin mücadelesi şeklinde ve karşılıklı sayılarla başladı. İlerleyen dakikalarda Dallas oyuna ağırlığını koydu ve farkı 7 sayıya kadar açtı. Ama Miami hemen reaksiyon gösterip aradaki farkı kapattı ve hatta öne geçti. İlk çeyrekte harika oynayan Ömer toplam 8 sayı bıraktı Dallas potasına. İlk çeyreği Miami Heat 28-23 önde kapadı.

İkinci çeyrek çok hızlı başladı ve karşılıklı basketler atıldı. Miami Heat “topu devamlı çevirerek en boş adamı bulup ona atış yaptırma” pratiğini bu çeyrekte de devam ettirdi ve farkın kapanmasına müsaade etmedi. İlk devre Miami Heat’in 59-51 önderliğinde bitti.

Üçüncü çeyrek Dallas’ın geri dönüş yapmak istediği ve fakat Miami Heat’in izin vermek istemediği bir bölüm oldu. Sloven yıldız Luka Donçiç sayı ve ribauntlarıyla takımına ciddi katkıda bulundu. Dallas Mavericks iyi oyunuyla farkı kapadığı gibi üçüncü çeyreği 81-78 önde kapattı.

Dördüncü çeyrek ise nefes nefese geçti. Üstüste yaptığı hücumlardan el boş dönen Miami Heat bir ara 11 sayı geriye düştü. İnanması güç basit top kayıpları yapan Miami’nin yapabildiği sayıların çoğu serbest atışlardan geldi. Dallas Mavericks ise hücumlarını sayıya çevirmeyi bildi ve maçtan 107-99 galip ayrıldı.

Dallas Mavericks’te Luka Donçiç 21 sayı/10 ribaunt/6 asist, Jaylen Brunson 19 sayı/4 ribaunt/6 asist, Maxi Kleber 19 sayı/6 ribaunt/0 asist, Dorian Finney-Smith 14 sayı/5 ribaunt/1 asist, Davis Bertans 12 sayı/3 ribaunt/1 asist, Josh Green 8 sayı/4 ribaunt/3 asist, Dwight Powell 7 sayı/3 ribaunt/3 asist, Spencer Dinwiddie 4 sayı/2 ribaunt/5 asist ile oynadı.

Miami Heat’te ise Jimmy Butler 29 sayı/10 ribaunt/3 asist, Bam Adebayo 21 sayı/12 ribaunt/3 asist, Kyle Lowry 13 sayı/4 ribaunt/4 asist, Haywood Highsmith 6 sayı/2 ribaunt/0 asist, P.J. Tucker 6 sayı/6 ribaunt/1 asist, Duncan Robinson 5 sayı/1 ribaunt/1 asist, Max Strus 4 sayı/1 ribaunt/1 asist, Gabe Vincent 4 sayı/4 ribaunt/5 asist ile oynadı.

Miami Heat takımında oynayan yıldız milli basketbolcumuz Ömer Faruk Yurtseven karşılaşmada 15 dakika süre alırken 11 sayı/8 ribaunt/1 asist ile oynadı.

Maça ait diğer notlar şöyle: Miami Heat 5 maç sonra yenildi. Karşılaşma sabahı Miami Heat ile 10 günlük kontrata imza atan forvet Haywood Highsmith aynı gün forma giymiş oldu.

Bir de kişisel not paylaşayım sizlerle. Maçtan önce görüştüğüm bir grup Miami Heat takımı görevlisi Yurt’tan (Yurtseven’in kısaltılmışı) çok memnun olduklarını, çok iyi birisi olduğunu, hem kendilerinin hem de taraftarın onu çok sevdiğini söylediler.

miami-heat-vs-dallas-mavericks-4.jpg

miami-heat-vs-dallas-mavericks-3.jpg

miami-heat-vs-dallas-mavericks-2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.