Damla'nın Gözyaşları Durdurulamadı

Damla'nın Gözyaşları Durdurulamadı

Muhsin Yazıcıoğlu'nun son mitinginde sohbet ettiği 8 yaşındaki Damla, acı haberi duyunca rahatsızlandı. Hastanede çift serum bağlanan küçük kızın gözyaşları durdurulamadı.


BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, helikopter kazasından önce miting yaptığı Kahramanmaraş'ta kendisini karşılayan binlerce partilinin arasında bulunan 8 yaşındaki ilköğretim okulu ikinci sınıf öğrencisi Damla Arslanhan'la özel olarak ilgilenmişti. Muhsin Yazıcıoğlu'nun yanına oturan ve onunla fotoğraf çektiren küçük kız, yaklaşık 20 dakika BBP lideriyle sohbet etmişti. Mitingden sonra ailesi ile evine dönen Damla, kaza haberini duyunca televizyonun karşısına geçip gelişmeleri dikkatle izledi ve gece boyunca dua etti.

PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRECEK

Fakat gelen kötü haberle birlikte küçük kız da kedere büründü. Damla'nın babası Hayrettin Arslanhan kızının, Yazıcıoğlu'nun ölüm haberini aldıktan sonra sabaha kadar uyumadığını ve ağlamaktan bitkin düştüğü için hastaneye kaldırdıklarını söyledi. Koluna 2 tane serum takılan küçük Damla'nın gözyaşları bir türlü durmak bilmedi. Ailesi, kızlarının psikolojik tedavi göreceğini açıkladı.

Yazıcıoğlu'na 'Helikopterden korkuyor musun?' diye sormuş...

Damla, Muhsin Yazıcıoğlu'nun kendisine, "Büyüyünce ne olacaksın, hangi okula, kaçıncı sınıfa gidiyorsun, derslerin nasıl?" diye sorduğunu, kendisinin de ona "Helikoptere binmekten korkmuyor musun, helikopterde kaç koltuk var?" diye sorular yönelttiğini söyledi. Yazıcıoğlu'nun "Helikoptere binmekten korkmuyor musun?" sorusuna "İnanan insanlar hiçbir şeyden korkmaz" diye cevap verdiği öğrenildi.

'Babam karla kefenlendi'

Helikopter kazasının ardından ortaya atılan 'suikast' iddialarına Yazıcıoğlu'nun kızı Firuze (20) "Kuşkulu bir durum yok. Allah'ın dediği oluyor" açıklamasıyla son noktayı koydu.

'BİRÇOK KİŞİDEN DUA ALDI'

Kazayı başından beri takip ettiklerini ve zihinlerinde herhangi bir kuşku oluşmadığını anlatan Firuze Yazıcıoğlu, 'suikast' iddialarını ortaya atanların olayı tek taraflı değerlendirip kendi yorumlarını anlattıklarını söyledi. Kazanın detaylı bir şekilde araştırılması gerektiğinin de altını çizen Firuze Yazıcıoğlu şöyle devam etti: Bence, babama çok yakışan bir ölüm oldu. Allah babamı bembeyaz karla kefenledi. Dua eden herkesten Allah razı olsun. Bu kadar dua kolay kolay kimseye nasip olmaz. Bir Muhsin Yazıcıoğlu'na nasip olurdu. İsteyen araştırsın kimsenin kafasında soru işareti kalmasın. Ama biz aile olarak bunun bir suikast değil tamamen kaza olduğunu düşünüyoruz. O nedenle de huzursuz değiliz...

Ölüm nedeni: İç kanama

Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK üyesi ve parti avukatı Kemal Yavuz'un "Başkan'ın ilk anda yaşamını yitirdiğini parti yöneticileri biliyordu" yönündeki açıklamalarına tepki geldi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, ölüm haberinin geciktirilmesinin söz konusu olmadığını belirterek, Yazıcıoğlu'nun cesedinin parçalanmadığını da söyledi. "Genel başkanımızın suratında bir çizik dahi yoktu" diyen Şanverdi, Yazıcıoğlu'nun iki ayağının kırıldığını ve kendilerine iç kanamadan öldüğünün söylendiğini aktardı.

Pilotta zehirlenme yok

BBP helikopterinde hayatını kaybedenlerin tahlil sonuçlarında ölümlerin zehirlenmeden kaynaklanmadığı belirlendi. Cesetlerden alınan kan, idrar ve midedeki artıklardan yapılan tahliller sonuçlandı. Tahlil sonuçlarında başta pilot Kaya İstektepe olmak üzere "Vücutlarında olumsuz etki oluşturabilecek yabancı bir maddeye rastlanmadı" ifadesine yer verildi.

Kaza için suç duyurusu

Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişinin ölümüne yol açan helikopter kazasına ihmaller zincirinin neden olduğunu ileri süren Sivil Havacılık uzmanı, bilirkişi Gündüz Akarçay, suç duyurusunda bulundu. Akarçay, hava şartları uygun olmadığı halde uçuş planını onaylayan kişinin, bu korkunç kazaya neden olduğunu iddia etti. Ayrıca ELT cihazının da arızalı olduğunu öne sürdü.


Etiketler :