Danimarka harekete geçti

Danimarka harekete geçti

Roj-TV'ye 6 yıl önce verilen yayın lisansının, ceza kanununu ihlalden ötürü iptali için başvurulacağı bildirildi.

Danimarka'dan aldığı lisansla yayın yapan Roj-TV hakkında açılan davada,bu kanal savcılıkça,"terör örgütü PKK'nın ve onun bir kolu olan Kontra-Gel'in eylemlerini teşvik etmek ve desteklemekle"suçlandı.

 

Suçlama, Roj-TV'nin arkasında bulunan "Mesopotamia Broadcast A/S METV" firmasını da kapsıyor.

 

Başsavcı Joergen Steen Soerensen açıklamasında, ABD ve AB tarafından da terör örgütü olarak kabul edilen PKK'nın propagandasını yapan Roj-TV'nin, terör örgütünün üyeleriyle ve destekçileriyle sürekli olarak, ısrarlı biçimde söyleşiler yaptığını, güvenlik güçleri ve terör örgütü üyeleri arasındaki çatışmalara da geniş yer verdiğini belirtti.

 

Başsavcı, bu televizyonun programlarının "PKK'ya destek amaçlı propaganda niteliğinde olduğunun kabul edilmesi gerektiğine" dikkati çekti. Başsavcı, bu suçlamaların, Roj-TV ve PKK arasındaki bağlantılar konusunda yapılan yoğun bir soruşturma sonucunda yapıldığını ifade etti.

 

Danimarka'nın anti-terör yasalarına göre, terör örgütünü desteklediği belirlenen kişiler 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabiliyor.

 

Danimarka Adalet Bakanı Lars Barfoed ise, dava açılmasını memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Barfoed, Roj-TV'nin çalışmalarına ilişkin kararın artık mahkemeye ait olduğunu belirtti.

 

Kopenhag Şehir Mahkemesi'nde görülecek olan davada, ilk duruşmanın tarihi henüz belirlenmedi.

 

Savcılık, Danimarka Radyo ve Televizyon Kurulu'na, Roj-TV'ye 6 yıl önce verilen yayın lisansının, ceza kanununu ihlalden ötürü iptali için başvurulacağını da kaydetti.

 

AA

Etiketler :