Danimarka'da yeni küstahlık !

Danimarka'da yeni küstahlık !

Danimarka'da Peygamberimiz Hz. Muhammed'e hakaret içeren ve Müslümanları rencide eden karikatürler çizen Danimarkalı karikatürist bu kez bir sergi açıyor.

Hz. Muhammed'in kafasında bomba ile sözde karikatürünü çizerek ölüm tehdidi alan Danimarkalı karikatürist Kurt Westergaard, bu kez bir sergi açıyor.

Aldığı tehditlere aldırmayan Kurt Westergaard. Skanderborg şehrindeki Galleri Draupner'de eserlerini sergileyecek. Baskı özgürlüğü adlı kuruluş tarafından organize edilen sergiye şimdiden tehditler başladı. Danimarka İslam İşbirliği Organizasyonu, gerek galeri sahibini gerekse Kurt Westergaard'a serginin açılmaması konusunda uyarıda bulundu. 29 Ağustosta açılacak sergide doğrudan Hz.Muhammed karikatürleri yer almayacak, sulu boya eserler yer alacak. Ancak isteyen ziyaretçi Hz.Muhammed'in başında fitili ateşlenmiş bomba ile karikatürünü satın alabilecek. İslam İşbirliği Organizasyonu, Kurt Westergaard'ın eserlerinin sergilenmesi ve Hz.Muhammed'in karikatürünün satılması durumunda, dünyadaki tüm Müslümanların eski karikatür olaylarını hatırlayarak, büyük tepki gösterecekleri ve yeni olayların meydana gelebileceği uyarısında bulundu. Karikatürist Kurt Westergaard, galeri sahibi Erik Guldager'in büyük bir cesaret örneği göstererek, sergiyi açmaya kararlı olduğunu belirterek öben eserlerimi sergilemek için bir çok galeriye başvurdum ancak kimse sergileme cesaretini gösteremedi. Erik Guldager cesaret örneği göstererek sergiyi kabul etti. Tehditleri ciddiye almamız gerektiğini biliyorum ama ifade özgürlüğünden de taviz veremeyizö dedi. Galeri sahibi Erik Guldager ise, olayın sadece sanatsal yönüyle ilgilendiğini, tehditler konusunda bir yorum yapmayı duğru bulmadığını söyledi. Kurt Westergaard, gizli servis PET elemanları tarafından korunuyor.

Etiketler :