Danıştay MEB'i 19 Mayıs İçin Savunmaya Çağırdı

Danıştay MEB'i 19 Mayıs İçin Savunmaya Çağırdı

Danıştay, 19 Mayıs’ın stat ve meydanlarda Kuzey Kore usulü kutlanmasını yasaklayan karara açılan davada Milli Eğitim Bakanlığı’ndan savunma istedi.

Danıştay 10’uncu Dairesi, 19 Mayıs Bayramı’nda başkent dışında stadyum ve meydanlarda tören yapılmamasını öngören genelgenin yürütmesinin durdurulmasına ilişkin davada Milli Eğitim Bakanlığı’na savunma için 15 gün süre verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı 15 gün içinde savunmasını sunmadığı taktirde Danıştay’ın yürütmenin durdurulması yönünde karar vereceği öğrenildi.

Bilgisayar programcısı başvurdu

Konya’da yaşayan 25 yaşındaki bilgisayar programcısı Alper Ayhan, geçen ocak ayında avukatı Ahmet Gürol Şağban aracılığıyla, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın başkent dışında sadece okullar ve öğrenciler ile kutlanmasını, stadyumlar ve meydanlarda tören yapılmasını yasaklayan genelgesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay’a başvurdu.

Bakanlığa 15 gün süre

Avukat Gürol Şağban, Danıştay 10’uncu Dairesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı’na savunması için 15 gün süre verdiğini açıkladı. Gürol Şağban, şunları söyledi: “Alper Ayhan’ın başvurusunu değerlendiren Danıştay 10’uncu Dairesi, bugün (dün) Milli Eğitim Bakanlığı’na savunma yapması için 15 gün süre verdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 15 gün içinde savunma yapmaması durumunda veya 15 günlük sürenin geçmesi halinde yürütmenin durdurulması konusunda karar vereceğini de ihtaren bildirdi’’ dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.