Danıştay önünde başörtü eylemi...

Danıştay önünde başörtü eylemi...

Başkent’te MAZLUMDER üyesi bir grup, Danıştay 8. Dairesi'nin, ALES sonbahar dönemi kılavuzunda yer alan kılık kıyafetle ilgili düzenlemelerin yürütmesini durdurma kararını protesto etti.

Başkent’te MAZLUMDER üyesi bir grup, Danıştay 8. Dairesi'nin, 2010 Akademik Personel ve Lisans Üstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) sonbahar dönemi kılavuzunda yer alan kılık kıyafetle ilgili düzenlemelerin yürütmesini durdurma kararını protesto etti.

MAZLUMDER üyeleri Danıştay binası önünde toplandı. Eylem nedeniyle bina önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Danıştay’ın başörtüsüyle ilgili aldığı kararı protesto için toplanan grup adına açıklamayı MAZLUMDER Genel Sekreteri Av. Şerife Gül Arıman yaptı.
Danıştay’ın başörtüsü saplantısının tahammül edilebilir olmaktan çıktığını belirten Arıman, konuyla ilgili Eğitim-İş’in Danıştay’a dava açtığını ve 8. Daire’nin başörtüsüyle ilgili yürütmenin durdurulması kararı verdiğini hatırlattı. Tüm dünyada ve Müslüman toplumlarda kadınların başlarını örttüğünü kaydeden Arıman, yüzün açık olmasının kimlik tespiti için yeterli görüldüğünü, Danıştay’ın ise bunu farklı bir şekilde ortaya koyduğunu ifade etti. Arıman, “Bu karar her ne kadar, Danıştay’ın insanlığı farkında olmadığı bir tehlikeden kurtarma sorumluluğuna dayalı olarak alınmışsa da, yürürlükteki anayasaya, yasalara ve uluslar arası sözleşmelere uygun düşmemektedir.” dedi.
Başörtüsü konusunda hiçbir yasaklayıcı yasanın olmadığını aktaran Arıman, yasağı sürdürmenin hukuk cehaleti olduğunu savundu. Arıman şöyle devam etti: “Bu hastalıklı anlayışa ve dayattığı zorbalığın neden olduğu hak kayıplarına derhal son verilmelidir. Yüksek mahkeme olmak, evrensel hukuk ilkeleriyle ve insanlığın aklıyla dalga geçme ayrıcalığı demek değildir.”
Açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

Etiketler :