Danıştay Saldırısında Flaş Gelişme

Danıştay Saldırısında Flaş Gelişme

TÜBİTAK, Danıştay saldırısı sırasında binada bulunan kameraların kaydettiği görüntülerin bir bölümünün silindiğini belirledi.

Birinci Ergenekon davasının 144. duruşması görülmeye başlandı. Duruşmada sanık ve avukatlarının taleplerinin alınmasına geçildi.

Aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de bulunduğu tutuklu 24 sanığın yargıladığı davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar Hayrettin Ertekin, Hüseyin Görüm ve Ergün Poyraz katılmadı. Tutuksuz sanıklardan gazeteci Güler Kömürcü ise duruşmada hazır bulundu. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Cezaevi Kampüsü’nde görülen davada mahkeme başkanlığına vekalet eden hakim Hasan Hüseyin Özese mahkemeye ulaşan evrakları okudu.

TÜBİTAK'TAN ŞOK RAPOR

Hakim Özese, 17 Mayıs 2006 tarihinde gerçekleşen Danıştay saldırısı günü Danıştay binasındaki güvenlik kamera kayıtlarına ilişkin TUBİTAK’dan gelen inceleme raporunu okudu.

Rapora göre, güvenlik kamera kayıtlarının alındığı hard disklere kaydedilen görüntülerin bir kısmının silindiği, özel bir programla yapılan çalışma sonucu bu kayıtların bir kısmının kurtarıldığı belirtildi.

Kurtarılan görüntülerin daha rahat seyredilebilmesi için AVİ formatına dönüştürüldüğü ifade edilen raporda ayrıca silinen dosyaların bir kısmının da isimlerinin değiştirildikten sonra silindiği anlatıldı.

Etiketler :