DANIŞTAY'A BBP'LİLERİ KIZDIRAN ATAMA?

DANIŞTAY'A BBP'LİLERİ KIZDIRAN ATAMA?

Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının ilk saatlerinde "Yazıcıoğlu Yaşıyor" diyen Eski Kayseri Valisi Danıştay üyeliğine atandı.

 

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasından hemen sonra, ''Yazıcıoğlu bulundu, yaşıyor'' açıklaması yapan ve arama-kurtarma çalışmalarının aksatmakla suçlanan Kayseri eski Valisi Mevlut Bilici, Danıştay üyeliğine atandı. Cumhurbaşkanı Gül'ün yaptığı bu atama, Büyük Birlik Partisi yönetimini kızdırdı. Bilici, 4 ay önce merkeze alınmıştı.

AYAĞINDA VE KABURGASINDA KIRIK

Vali Bilici, 25 Mart 2009'daki kaza sonrası, enkaza ulaşıldığını Yazıcıoğlu'nun sağ o ve şuurunun açık olduğunu, bir ayağı ile kaburgasında kırık bulunduğunu ve hastaneye kaldırıldığını açıklamıştı. Yazıcıoğlu'nun cesedi bulunduktan sonra da ayak ve kaburgasında kırık olduğu saptanmıştı.

ÇALIŞMALARI AKSATTI

Bu açıklamanın arama kurtarma çalışmalarını aksattığı, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu ve TBMM Araştırma Komisyonu raporunda da yer almıştı. DDK raporunda açıklamanın, ''Arama-kurtarma çalışmasını geciktirecek nitelikte, bir bilgi kirliliğine yıol açtığı'' vurgulanmıştı.

Bilici, TBMM Araştırmöa Komisyonundaki ifadesinde ''Bilgiyi Emniyet müdüründen aldım sadece BBP'li Yalçın Topçu'ya aktardım, o da basına söylemiş'' açıklaması yapmıştı. Dönemin BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu ise'' Vali ile ne telefonla ne de yüz yüze görüşmedim'' diyerek Bilici'yi yalanlamıştı.

Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Vali Bilici için ''İyi bir müneccim. Eşim daha bulunmadan ayak ve kaburgasındaki kırıkları nereden biliyor, kuşları mı var?'' suçlaması yapmıştı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de önceki günkü açıklamasında, ''Vali bu bilgiyi nereden aldığını dürüstçe açıklamazsa, çok açık bir şekilde vebal altındadır. Bu hadiseyle de ilgili olarak hep şüpheli olarak görülecektir'' demişti.

Gazeteport

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum