“Danıştay’ın kararı hukuk garabeti”

“Danıştay’ın kararı hukuk garabeti

Akdağ, Tam Gün Yasası ile ilgili Danıştay’ın kararını büyük bir hata olduğunu söyledi

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Danıştay 5. Dairesi'nin Tam Gün Yasası ile ilgili aldığı karar için 'hukuk garabeti' ifadesini kullandı.

Danıştay'ın web sitesinde yer alan bir açıklamaya ilişkin karar verdiğini belirten Akdağ, "Bu karar hukuk garabetidir. Hukuk fakültelerinde hukuk yanlışlığı olarak okutulacak ders olur. Bunun hekimlerin muayenehane açıp açmaması ile uzaktan yakından alakası olamaz. Danıştay 5. Dairesi benim konuşmama ne zaman yürütmeyi durdurma kararı verecek onu bekliyorum." dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan, 'Anayasa Mahkemesi'nin kararına göre 30 Temmuz'dan itibaren üniversite öğretim üyeleri dışındaki kamuda çalışan tüm hekimlerin muayenehane açmaları ve özel sağlık kuruluşlarında çalışmalarının mümkün olmadığına' yönelik açıklamasının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açtığı davaya ilişkin Danıştay 5. Dairesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Erzurum'da sel afetinin yaşandığı ilçede incelemede bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, muhabirlerin konuyla ilgili sorularını cevaplandırdı. Hukukçularıyla görüştüğünü kaydeden Bakan Akdağ, Danıştay'ın verdiği kararın Sağlık Bakanlığı'nın sitesindeki açıklamayla alakalı olduğunu söyledi. Akdağ, "Bize ulaşmış bir karar yok, ama basına yansıdığı kadar söylüyorum. Eğer böyle bir karar verilmişse bu hukuk garabeti olur. Hukuk fakültelerinde hukuk yanlışlığı olarak okutulacak ders olur. Biz herhangi bir işlem tesis etmiş değiliz. Anayasa Mahkemesi'nin kısmi iptal kararlarıyla ilgili sitemize açıklama koymuşuz, bir işlem yapmamışız. Olsa olsa web sitesinden bu açıklamanın kaldırılması olabailir." dedi.

Danıştay'ın kendi konuşmalarına yürütmeyi durdurma kararı vermesini beklediğini dile getiren Bakan Akdağ, Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve Türk Tabipler Birliği'ni eleştirdi. Bakan Akdağ, "Danıştay 5. Dairesi'nin böyle bir karar vermesi hukuk fakültelerinde hukuk yanlışlığı diye okutulacak bir ders olur. Bu kararın hekimlerin muayanehane açıp açmamasıyla ilgili uzaktan yakından alakası olamaz. Biz işlem tesis etmemişiz ki, web sayfasına açıklama koymuşuz.

Web sayfasına konan bir açıklamanın kaldırın demesinin ne hukuki anlamı olabilir. Türkiye'de seçkinci bazı zümrelerin dayatmaları halkın iradesinin önüne geçmesin.  Anayasa Mahkemesi'ne başvuran Cumhuriyet Halk Partisi'ne millet gereken cevabı verecektir. Tabipler Birliği'ne gelince gayri samimi davranışlarına devam etmektedir. Onlar birtakım lobilerle işbirliği yapa dursunlar biz milletimizle işbirliği yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Etiketler :