'Darbe için hazırız komutanım!'

'Darbe için hazırız komutanım!'

İşte Ordudan 2005 yılında ihraç edilen Astsubay mahkemede şok açıklamalarda bulundu.

Komutanım 26. Zırhlı Tugay darbe için hazırdır!

Mesut Göğebakan, hani ordudan 2005 yılında ihraç edilen, Astsubay var ya, hani Balyoz Davası'na müdahil olarak katılan?

İşte o Astsubay mahkemede bir konuştu pir konuştu.

“EğeremekliOrgeneralÇetin Doğan2003 yılında kalp krizi geçirmeseydi, darbe gerçekleşecekti!” dedi.

Göğebakan'ın ifadesine göre bazı yüksek rütbeli generaller Çetin Doğan'a darbeyi emir ve komuta zinciri içinde yapmasını önermişler.

Çetin Doğan 'Paşalıktan' 'Beyliğe' düşey geçiş (!) yapınca, yani emekli olunca koltuğuna oturanHurşit Tolonda 'aynı hevesle' sürdürmüş darbe tasarılarını!

Ayrıca 52. Zırhlı Tümen'e bağlı, 26. Zırhlı Tugay darbe için hazır tutulmuş.

Bütün bunlar doğruysa eğer, vah ki vah vah!

Bu milletin vergilerinden ayrılan parayla okutursun, maaşlar, harcırahlar, makam tazminatları ödersin, altlarına arabalar çekersin, lojmanlarda oturtursun, omuzlarına yıldız üstüne yıldız takarsın adamların.

Görevleri; bu yurdu, bu milleti dış düşmana karşı korumaktır. Ama nedense bu görev tanımını ellerinin tersiyle iter, onlara bu olanakları tanıyan halkın oylarıyla seçilmişleri nasıl alaşağı edeceklerini tasarlarlar!

Kalkarsın Başbakan olarak çağırırsın,GenelkurmayBaşkanını. Irak'ın Kuveyt'i işgaline karşı savaşacak müttefiklere, küçük de olsa bir birlikle katılma gereğinden söz edersin. Ve adam istifa eder! Neden mi Başbakanı sevmez de ondan! Ordu hazır değil der; böyle bir ittifaka katılmamız doğru olmaz gibisinden fikirler beyan eder. Ve kimilerince kahraman olur!

Bu darbeci tayfanın yanı sıra yüzlerce subay vardır, ülkesinin yasalarına bağlı, darbeden en az senin benim kadar yaka silken. Ama çoğunlukta olmalarına karşın, Çankaya heveslilerinin önüne dikilemezler.

Çankaya tutkunları, şu Pinochet özentilerine gelince onlar, PKK'yla boğuşmak ya da bölgesel çıkarlar adına ittifaklara girmek söz konusu oldu mu düşünceye yatar, ama iş hükümeti devirmeye geldi mi tek kaygıları “Aman emir komuta düzeni içinde olsun... Hiyerarşi göz ardı edilmesin...” olur.

Bu iktidarın yaptığı her şeye karşı olsanız bile, darbe tasarılarını gün ışığına çıkardığı ve seçilmişlerin egemenliğini yeniden kurduğu için
alkış tutun birader!

Aziz Üstel / Star




 

Etiketler :