Darbe Karşıtı Komutan Vefat Etti

Darbe Karşıtı Komutan Vefat Etti

Kanal A'da Alper Tan'ın hazırlayıp sunduğu "Sivil Düşünce" programında yorumcu olarak ve çeşitli gazetelerle internet sitelerindeki yazılarından tanınan Şenol Özbek, İzmir'in Menemen ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.

İzmir'in Menemen ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, emekli Yarbay Şenol Özbek (50) hayatını kaybetti.

Kaza, dün gece saat 22.00 sıralarında Emiralem Hal Kavşağı'nda meydana geldi. Darbe karşıtlığıyla tanınan emekli Yarbay Özbek'in kullandığı 06 LB 642 plakalı otomobille karşı yönden gelen Halil Bilgiol idaresindeki 35 MPD 70 plakalı araç çarpıştı. Kazada Özbek ve diğer aracın sürücüsü Bilgiol hayatını kaybetti.

Kanal A'da Alper Tan'ın hazırlayıp sunduğu "Sivil Düşünce" programında yorumcu olarak ve çeşitli gazetelerle internet sitelerindeki yazılarından tanınan Şenol Özbek, İzmir'in Menemen ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi. Türkiye'de infiale yol açan belgenin altında imzası bulunan Albay Dursun Çiçek ile birlikte iki yıl görev yapan Özbek, darbe karşıtlığı ve demokratik açılıma destek veren sözleriyle de tanınıyordu. Yol çalışması yüzünden daralan yolda Şenol Özbek idaresindeki 06 LB 642 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Halil Bilgiol yönetimindeki 35 MPD 70 plakalı otomobille çarpıştı. Hatalı sollama sebebiyle meydana geldiği iddia edilen kazada emekli Yarbay Şenol Özbek ve diğer otomobilin sürücüsü Bilgiol hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. Özbek ve Bilgiol'un cenazeleri, Menemen Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Özbek'in cenazesi, damadı Dr. Battal Yıldırım tarafından teslim alındı. Özbek'in cenazesinin, havayoluyla Ankara'ya götürüleceği öğrenildi. Darbelere ve demokrasi dışı müdahalelere karşı çıkan Özbek, Türkiye'nin temel meselelerine ilişkin demokratik tavırları ve çıkışlarıyla biliniyordu. Özellikle 12 Eylül referandumu sürecinde Kanal A ekranlarındaki yorumlarıyla ülkücü milliyetçi çevrelerin Türkiye'nin değişimine destek vermesinde öncülük eden Özbek, yaklaşık 1,5 yıldır "Sivil Düşünce" programında da yorumcu olarak görüşlerini aktarıyordu. Aynı zamanda pek çok gazete ve televizyona verdiği röportajlarla da askerî vesayeti ve darbeleri eleştiren Özbek, sivil demokrasinin gelişmesi ve yerleşmesi için görüşlerini ortaya koyuyordu.

ŞENOL ÖZBEK KİMDİR?
Şenol Özbek, 1962 yılında Sivas'ın Geyikpınar köyünde doğdu. İlkokulu Ankara'nın çeşitli okullarında okudu. 1976 yılında Ankara Gazi Osman Paşa Ortaokulu'nu, 1979 yılında Ankara Atatürk Lisesi'ni bitirdi. Aynı yıl Kara Harp Okulu'nu kazandı ve 1983'te mezun oldu. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli yerlerde komutanlık ve karargah subaylığı görevlerinde bulundu. Genelkurmay Karargahı'nda çalıştı. Son görev yeri olan Kıbrıs'ta yarbay rütbesindeyken 2004 yılında kendi isteğiyle emekliliğe ayrıldı. Evli ve üç çocuk babasıydı.

KAYNAK : HABERVAKTİM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.