Darbe karşıtları sokağa indi

Darbe karşıtları sokağa indi

Darbe karşıtları, cuntacıların terfi ettirilmemesi için İstanbul' da yürüdü...

Darbe iddialarına karşı duyarlılık oluşturarak darbecilerin açığa alınması ve görevlerinde terfi etmelerinin önlenmesini isteyen bir grup Taksim İstiklal Caddesi'nde yürüyüş yaptı. Göstericiler, darbecilere karşı gerekenin yapılması çağrısını dile getirerek demokrasi dışı girişimleri kınadı.

Balyoz darbe planıyla ilgili iddianamenin mahkemece kabul edilmesinin ardından aralarında Adalet Konseyi ve Adalet Platformu gruplarının temsilcilerinin de bulunduğu bir grup Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bir araya geldi. Tünel Meydanı'nda toplanan grup, 'TSK ve yargıdaki hainler açığa alınsın, 35. Madde ve kırmızı kitap kaldırılsın, terör tüccarı cuntayı insanlıkla savaşan İsrail'i milli iradeye ambargo koyan AYM'yi istemiyoruz'yazılı pankartlar taşıdı.

 

Grup adına basın açıklamasını Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik okudu. Çevik'in okuduğu açıklamada darbe girişimlerine karşı meclisin ve milletin harekete geçmesi gerektiği ve cuntacıların terfi ettirilmemesi istendi. Çevik, yasalara göre haklarında soruşturma bulunan personelin terfi ettirilmesinin mümkün olmadığını anlatarak Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın bu terfileri onaylamaması gerektiğini söyledi. "İlgisiz ilgilileri uyarıyoruz" diyen Çevik, haklarında iddialar bulunan personel açığa alınıncaya kadar çocuklarını askere göndermemeyi ve vergi vermemeyi düşündüklerini söyledi.

 

Çevik, ayrıca benzer protesto eylemlerini Ankara'da da sürdüreceklerini dile getirerek 31 Temmuz'da Abdi İpekçi Parkı'nda toplanarak Başbakanlık önünde basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

 

Emekli Binbaşı Mustafa Hacımustafaoğulları da açıklama yaptı. Hacımustafaoğulları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yıpranıyor olmasına rağmen demokrasi adına gelinen süreci desteklediklerini anlatarak iç hizmet kanunun 35. Maddesinin değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Açıklamaların ardından yürüyüşe geçen grup 'Hain cunta açığa alınsın' yazılı pankart ile Taksim Meydanı'na doğru hareket etti. Cihan

 

 

Etiketler :