DARBE MAĞDURLARININ SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI

DARBE MAĞDURLARININ SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI

Asker olarak göreve başladılar. Haksızlığa uğradılar. Şimdi onlar"Araştırma Görevlisi"

Ülkemiz son 50 yılını darbeler ile heba etmiştir. Darbeciler kendi düzenlerini kurmak için başkalarının düzenlerini, aile hayatlarını, beklentilerini yıkıp mahvettiler.  Kanunları kendileri yaptılar kendileri istedikleri gibi yorumladılar ve sonunda kendi evlatlarını mağdur ettiler.
2010 referandumu ile bu mağduriyet bir nebze giderildi. Kapsam dışı kalanlar oldu. Kapsam dışı kalan mağdurlar için yeni bir kanun tasarısı hazırlandı ve hükümet yetkililerine bu durum anlatıldı. Haklarını kısmen dahi olsa alan ve kamu kurumlarında istihdam edilen personel için uzun süren mağduriyetten sonra gerek yaşadıkları travmaların atlatılması ve de gerekse maddi haksızlıkların bertaraf edilmesi ile buruk ta olsa bir sevinç yaşıyorlar.


6191 sayılı kanunu geçici 32. Maddesine istinaden “Araştırma Görevlisi” statüsünde göreve başlayan rütbeli sivillerin anlattıklarından ve de haksızlıkların giderilmesinde yapmış oldukları katkılar ve konuya olan vukufiyetleri açısından görüşlerini aldığımız E.Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi ve Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile yapmış olduğumuz röportajları 07.01.2012 tarihinden itibaren 3 bölüm halinde yayınlayacağız.


Amacımız yeni mağduriyetler olmasın, mağdur edilenler yeni görevlerini huzur içinde yapabilsinler.
Yazı dizimizde buluşmak üzere.

Ahmet TÜRKAN – Habername
ahmetturkan@gmail.com

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum