Darbe yandaşlıklarını henüz unutmuş değiliz

Darbe yandaşlıklarını henüz unutmuş değiliz

Oyuncu Lale Mansur, Yılmaz Erdoğan’ı yandaşlıkla suçlayanlara tepkili: Önce darbe yandaşlığınızla hesaplaşın.

‘Sinemada ezan sesi’ tartışmasında sanatçı Yılmaz Erdoğan’a yönelik eleştirilerin ‘yağcı’ ve ‘korkak’ olarak şekillenmesine, tepkiler sürüyor. Yılmaz Erdoğan’ın Gazeteci Gülcan Tezcan’a verdiği röportajda “Türkiye’deki bir sette günde beş kez ezan için durursun, ama filmde duyulmaz o ezan” sözüne tepki gösteren Tarık Akan, Erdoğan’ın ‘iktidarla olan ekonomik bağını güçlendirmek için böyle konuştuğunu’ savundu. Ertuğrul Özkök de Erdoğan’ı ‘iktidardan korkmak’la suçladı. Ahmet Hakan ise eleştiri dozunu arttırıp, “Hatta ve hatta ‘yalaka’ bile denir” diye yazdı. Yılmaz Erdoğan’a yönelik eleştirilere meslektaşları sert çıktı.

Lale Mansur (Oyuncu): “Uzun bir röportajın içinden cımbızlıyorlar ve onun için röportaj yapmış gibi oluyor. Onu eleştiren Tarık Akan ve Ertuğrul Özkök en başta bunu bilenlerden. Hükümetten yeni filmi için para mı alıyormuş. Ne ilgisi var. Bugüne kadar yaptığı işlerin yandaşlıkla ne alakası var. Bu konuşan insanlar ne iş yapmış bu hayatta ona bakacaksınız. Ertuğrul Özkök’ün ona laf söylemeye yüzü yok. Ertuğrul Özkök’ün darbe yandaşlığını ne yapacağız peki? O zaman başkalarını da kendi gibi görüyor. Kendi yalakalık yapıyorsa Yılmaz’ın böyle bir şey yapmış olduğunu söylemesi normal. Polemik olsun diye konuşuyorlar.” HABER MERKEZİ

Başka yere çekmek yanlış

Ediz Hun (Oyuncu): “Ezan saygındır. Senaryoda varsa olur, tartışmayı başka alanlara taşımak yanlış. Yeşilçam’da eskiden, saygı açısından ezan sesi duyulduğunda çalışmalar ve diyaloglu sahneler bir müddet beklenirdi. Yeşilçam’da yine filmlerde özellikle kabristan başındaki sahnelerde ve bazı yerlerde ezan sesi filme eklenirdi. Burada senaryoya uygunluk aranabilir.”

Çan sesi olsa sevinirler

Hasan Kaçan (Oyuncu - Yazar): “Yapılan işlerin arkasında ezan sesi değil de çan sesi olsa daha çok daha mutlu olunur. Fonda ezan sesi olsun, önde birbirine yumulsun.. Çalmasa daha iyi böyle işlerde ezan.. Şu dörtlük yanıt olacaktır: “Genç abdalım herkesi mest olur sanma/ Her kurban derisi post olur sanma/ Her yüze güleni dost olur sanma/ İçi kafir dışı Müslüman çoktur...”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.