Darbeci orduyu sandıkta dize getirdi

Darbeci orduyu sandıkta dize getirdi

Tayland'da ordu, dün yapılan seçimlerde 2008'de darbe yaparak Başbakanlıktan aldığı Puea Thai'nin partisinin zaferini kabul etti.

Savunma Bakanı General Prawit Wongsuwon, ''Sonucu kabul ediyoruz, başka ne yapabiliriz? Halk kendisini açıkça ifade etti, o halde askerlerin yapacağı bir şey yok'' açıklamasında bulundu.

Seçim Komisyonu da, muhalefet partisi Puea Thai'nin 500 sandalyeli parlamentoda 265 sandalye kazandığını ilan etti.

Öte yandan, dün yapılan genel seçimlerde hezimete uğrayan Başbakan Abhisit Vejjajiva, Demokrat Parti Genel Başkanlığını bıraktı.

Basın toplantısı düzenleyen Abhisit, ''Parti önceki seçimlerden daha az sandalye kazandığına göre, iyi bir lider olarak istifa ederek sorumluluğu üstleniyorum'' ifadesini kullandı.

Partisinin 2 aya kadar yeni bir lider seçeceğini de söyleyen Abhisit, dün seçim hezimetinin ardından yaptığı konuşmada yenilgiyi kabul etmiş ve ''Netice açık, Puea Thai seçimi kazandı, Demokratlar kaybetti'' demişti.

Demokratlar dünkü seçimlerde 159 sandalye kazanmış, kansız bir darbeyle iktidardan uzaklaştırılan Thaksin Şinavatra'nın kız kardeşinin muhalefet partisi Puea Thai ise 265 sandalye kazanmıştı.

46 yaşındaki Abhisit siyasi yaşamına 27 yaşında başlamış, 1992'de de parlamentoya giren en genç milletvekili olmuştu.

Oxford Üniversitesinde ekonomi okuyan Abhisit, Demokrat Parti kademelerinde yükselmiş 2008'de de Thaksin'in devrildiği darbe sonrasında seçilmeden başbakan olmuştu. Abhisit ordunun yanı sıra Bangkok'taki elit sınıf tarafından destekleniyordu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.