Darbeciler hakkında işlem yapılmazsa...

Darbeciler hakkında işlem yapılmazsa...

Darbecilere suç duyurusunda bulunanlar: İşlem yapılmazsa sorumluları teşhir edeceğiz.

Referandum sonrasında 12 Eylül darbesini yapan Kenan Evren ve dönemin yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunan ve kendilerine Kenan Evren'i Koruyanları İzleme Komitesi (KEKİK) adını veren grup, dosya ile ilgili işlem yapmadıkları gerekçesiyle savcıları göreve çağırdı. Kenan Evren'in hala ifadeye çağrılmadığını hatırlatan eylemciler işlem yapmayanları kamuoyuna teşhir edeceklerini açıkladı.

Kenan Evren hakkında iddianame hazırladığı için meslekten ihraç edilen eski savcı Sacit Kayasu ve sanatçı Lale Mansur'un da aralarında bulunduğu grup, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. 'Takipteyiz Kenan Evren yargılanacak' yazılı pankart açan grup adına sanatçı Lale Mansur basın açıklaması yaptı.

Darbeden 30 yıl sonra yapılan referandumda 'yetmez ama evet' demelerinin en büyük sebebinin Kenan Evren ve arkadaşlarının yargılanabilmesini sağlamak olduğunu ifade eden Mansur, "Referandumda hayır diyenler ve oylamayı boykot edenler bizim gibi bir hafta önceden suç duyurusu için imza toplamaya başlamıştı. 13 Eylül sabahı Türkiye'nin her yerinden darbeciler hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Ama görüyoruz ki ne Kenan Evren savcılığa ifadeye çağrılıyor ne de diğer darbeciler hakkında işlem yapılıyor." dedi.

Bir çok ülkede darbecilerin yargılandığını belirten Mansur, "Kenan Evren'i Koruyanları İzleme Komitesi olarak suç duyurumuz hakkında işlem yapmayan memurundan amirine, savcısından hakimine, müsteşarından bakanına, başbakanından Cumhurbaşkanına kadar herkesi izleyeceğiz. Müracaatımız hakkında işlem yapmayanları adıyla unvanıyla kamuoyuna duyurup teşhir edeceğiz." diye konuştu.

Başvurularını kabul eden Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı ve dosya ile görevlendirilen savcı Kadir Altınışık'ı göreve davet eden Mansur, "Aksi taktirde Kenan Evren'i koruduklarına karar verip gerekli işlemlerin yapılması için Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e müracaat edeceğiz. Adalet Bakanı da Kenan Evren'i korursa Başbakan ve sonra Cumhurbaşkanı'na gideceğimizi bildiririz." şeklinde konuştu.

Savcılığa dosyayı sorduklarını ifade eden avukat Mücteba Kılıç, 'duruyor' cevabını aldıklarını kaydetti.

İşkence suçu nerede işlenmişse orada soruşturma açılabileceğini belirten Savit Kayasu da darbe suçun her yerde işlendiğini, bu sebeple her savcının yetkili olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :