Darbeciler Hukuku Katlettiler

Darbeciler Hukuku Katlettiler

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Türkiye Buluşmaları- Kırşehir 2" konferansında darbecilere sert eleştiriler yöneltti.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 60 yıl önce bu ülkede milletin iş başına getirdiği siyasetçilere karşı anti demokratik girişimlerle askeri darbe yapılmak suretiyle hükümet devrilmiş ondan sonrada son derece traji komik yargılama dönemi gerçekleştirilmiştir. Bu dönemde alınan kararlar hukuku da katletmiş ve vicdanları yaralayan durumlar meydana gelmiştir." dedi.

 

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Türkiye Buluşmaları- Kırşehir 2" konferansına katılmak üzere Kırşehir'e geldi. İlk olarak yapımına devam eden Kırşehir Adliye Sarayı inşaatında incelememede bulunan Bakan Ergin, inşaat hakkında Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çağlayan'dan bilgi aldı.

 

Konferans'ta vatandaşlara seslenen Ergin, 27 Mayıs Askeri Darbesi'ne ilişkin değerlendirmede bulundu. Bundan tam 60 yıl önce 27 mayıs 1960'da bu ülkede milletin iş başına getirdiği siyasetçilere karşı anti demokratik girişimlerle askeri darbe yapılmak suretiyle hükümetin devrildiğini ifade eden Ergin, ondan sonra da son derece traji komik yargılama dönemi gerçekleştirildiğini söyledi. Ergin, "Bu dönemde alınan kararlar hukuku da katletmiş ve vicdanları yaralayan durumlar meydana gelmiştir. Milletin sevdiği, devletin başına getirdiği başbakanı ve bazı bakanları idama mahkûm etmiş ve idamları infaz edilmiştir. Biz onları 60 yıldır demokrasi şehidi olarak anıyoruz ve hayır duası ediyoruz." diye konuştu.

 

Bakan Ergin, konferansın ardından Çiçekdağı Kaymakamı Atakan Atasoy'un düğününe katılıp edip nikâh şahitliğini yapacak.

 

 

 

 

 

 

Etiketler :