Darbeciler ve muhalefet tedirgin

Darbeciler ve muhalefet tedirgin

12 Eylül darbecilerine yargı yolu açan Anayasa’nın Geçici 15’inci maddesinin kaldırılması bugün görüşülecek

Anayasa değişiklik teklifinde bugün görüşülecek olan 12 Eylül darbecilerine yargı yolu açan Anayasa’nın Geçici 15’inci maddesinin kaldırılmasına muhalefet destek vermeyecek.

Darbecilerin mutlaka yargılanması gerektiğini savunan CHP ve MHP, anayasa paketinin diğer maddelerine olduğu gibi destek vermeyi düşünmüyor. Teklifin 25’inci maddesi, darbecilerin yargılanmasını engelleyen 15. maddenin kaldırılmasını öngörüyor. Daha önce birçok kez darbecilerin yargılanması gerektiğini savunan muhalefetin bu maddeye nasıl bir tavır göstereceği merak konusu oldu. 15’inci maddenin teklife konulması en çok CHP’yi zor durumda bıraktı. Bu maddenin kaldırılması taleplerini gündeme getiren, hatta vaat olarak parti programına da koyan CHP, AK Parti’ye de sadece Geçici 15’in kaldırılmasını içeren tek maddelik anayasa değişikliğine destek vereceğini açıklamıştı.

CHP VE MHP’Yİ SIKINTIYA SOKACAK

Anayasa değişiklik teklifinin bugüne kadar hiçbir maddesinin oylamasına katılmayan CHP’nin, Geçici 15’inci maddeyle ilgili bugünkü oylamaya da katılmayacağı belirtiliyor. Muhalefet partilerinden MHP de Geçici 15’inci maddenin kaldırılmasını öngören anayasa değişiklik teklifinin 25’inci maddesine destek vermeyecek. Madde oylamalarına ret oyu veren MHP’nin aynı tavrı bu madde için de sürdüreceği ifade ediliyor.

Etiketler :