Darbecilerin darbesine darbe

Darbecilerin darbesine darbe

AKP, darbecilerin bahanesini ortadan kaldırmak için harekete geçti. Partili Şamil Tayyar, darbeye dayanak yapılan 35. madde için teklif verdi.

TSK İç Hizmet Kanunu 35. maddedeki ‘koruma-kollama' yerine ‘yurdu koruma' ifadesi konulacak.

AK Parti yönetimi Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın grup yönetimine verdiği kanun teklifi çerçevesinde hazırlık başlattı. TSK'nın vazifesi ‘yurdu korumak' Şamil Tayyar imzalı kanun teklifinde halen “Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti'ni kollamak ve korumaktır” şeklinde olan maddenin “TSK'nınvazifesi Türk yurdunu korumaktır” olarak değiştirilmesi öngörülüyor.

“Cumhuriyet'in demokrasiyle taçlandırılma süreci kötürüm oldu” diyen Tayyar şöyle devam etti: “Darbe kalıntısı bu hükmün kanunlarımızdan çıkarılması hem demokrasi hafızamızın temizlenmesi hem demokrasi kültürümüzün güçlendirilmesi bakımından önemli. Bu düzenleme Türkiye'nin ileri demokrasi hedefinin önünü açacak.”

AK Parti grup yönetimi, Tayyar'ın teklifinin Meclis Başkanlığı'na sunulmasına olumlu bakarken, 35. Maddenin kaldırılmasına ilişkin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından detaylı bir çalışma başlatıldı. Darbecilerin “gerekçe” gösterdiği tüm düzenlemeler bu çalışma kapsamında mercek altına alındı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.